Ανασχηματισμός: Πότε και για πόσους;

8 mins read

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι εκ των αμεσότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξ ου και γνωρίζει πολύ καλά τις σκέψεις του. Όταν, συνεπώς, λέει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τοποθετούνται μετά την 1η Ιουλίου, όταν και η χώρα θα έχει ανοίξει πλήρως, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν μιλά στον αέρα.

Τα σενάρια είναι δύο: είτε οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να γίνουν μέσα στον Ιούλιο και να συνδυαστούν με την επέτειο ενός έτους από την εκλογική νίκη της ΝΔ, στη λογική της επανεκκίνησης, είτε να παραταθούν για τον Αύγουστο, μάλλον μετά τη σύντομη θερινή διακοπή στα μέσα του μήνα και σίγουρα πριν τη ΔΕΘ. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού εντός Ιουλίου, δεν αποκλείεται το πρώτο σενάριο, αν και «παίζει» και η δεύτερη εναλλακτική.

Το δεύτερο ερώτημα είναι πόσους θα αφορά. Η απάντηση είναι μάλλον σαφής: από τη στιγμή που το κυβερνητικό σχήμα θεωρείται πετυχημένο, δεν θα είναι σαρωτικές οι αλλαγές. Διορθωτικές θα είναι, είτε με εσωτερικές μετακινήσεις και σπάσιμο ίσως ενός υπουργείου, είτε και με αντικαταστάσεις από στελέχη του ευρύτερου κεντρώου χώρου ή από τον «γαλάζιο πάγκο» στη Βουλή.

Προσεχώς…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments