ΑρχικήΕξ απορρήτωνΟύτε έξω πάμε καλά...

Ούτε έξω πάμε καλά…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, στην Πάτρα, μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επισημαίνοντας πόσο μεγάλες είναι πια οι προκλήσεις για την εξωτερική πολιτική, καθώς οι αλλαγές στο διεθνές περιβάλλον είναι δραματικές, πρότεινε την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή όχι μόνο των πολιτικών αρχηγών αλλά και των πρώην πρωθυπουργών (Καραμανλής, Σαμαράς, Τσίπρας, Παπανδρέου) και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης (Βενιζέλος) προκειμένου να συζητηθεί και να συμφωνηθεί η εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, στη σχέση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ κοκ.

Η πρώην ΥΠΕΞ έχει αποκτήσει οικειότητα με Τσίπρα-Παπανδρέου, με την παρέα που έκαναν στο Στρασβούργο, συμμετέχοντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, και διαπίστωσε στην πράξη ότι είναι εφικτή η συνεννόηση όταν πρόκειται για εθνικά θέματα.

Γι αυτό και δεν δίστασε να κάνει μια πρόταση που περιλαμβάνει ακόμη και τον παντοτινό εχθρό της, Αντώνη Σαμαρά.

Προφανώς επειδή βλέπει ότι στην εποχή Τραμπ, με την de facto κατάργηση του διεθνούς δικαίου, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για μια χώρα σαν τη δική μας, κρούει κώδωνα κινδύνου. Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας, μιλώντας στην στήλη, την συγχαίρουν για την παρέμβασή της.

Μια εβδομάδα πριν, ο -επίσης πρώην ΥΠΕΞ- Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ertnews, στην εκπομπή του Γ. Κουβαρά, είχε μιλήσει για την ανάγκη να διεξαχθεί ένας εις βάθος διάλογος στο εσωτερικό, με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής-επιστημονικής κοινότητας, του διπλωματικού και του στρατιωτικού σώματος, για να διαμορφωθεί μαζί με το πολιτικό σύστημα ένα νέο εθνικό δόγμα.

Είτε είχαν συνεννοηθεί είτε όχι η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι σαν να είχαν συνεννοηθεί…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ