Η σχέση Μητσοτάκη – Βενιζέλου, οι αλλαγές Ανδρουλάκη και η εφημερίδα Γιαννακόπουλου

20 mins read

Γεια σας, φίλοι μου και καλό μήνα να έχουμε.

*Όπως σας είχα γράψει από την προηγούμενη Παρασκευή, ο Κυριάκος δεν άφησε καμία αιχμή για κανένα συνεργάτη του και πολύ περισσότερο δεν άφησε να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος να αλλάξει το μοντέλο του επιτελικού κράτους. «Με αυτό θα πάω ως το τέλος και θα κριθώ», συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του.

*Αντιθέτως, μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να του δώσουν αναλυτικά στοιχεία για τη στάση κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών τις μέρες που έκαιγε το πράγμα για την κυβέρνηση. Κοινώς, ποιοι βγήκαν στα ΜΜΕ και ποιοι κρύφτηκαν για να μην εισπράξουν το πολιτικό κόστος.

*Να ξέρετε, παρά τα όσα έχουν λεχθεί και γραφτεί κατά καιρούς, τα περισσότερα βεβαίως στη σφαίρα της φαντασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν απέκτησε χημεία και προσωπική σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντιθέτως, ο τελευταίος έχει κάτι περισσότερο από σχέση εκτίμησης και πολιτικής φιλίας με την Ντόρα Μπακογιάννη.

*Κανείς δεν είναι δεδομένος και για καμία θέση. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Ανδρουλάκης σε σχέση με διάφορα στελέχη του κόμματος που έχουν θέσεις ευθύνης. Η λογική του προέδρου του ΚΙΝΑΛ είναι πως «όλοι κρίνονται στην πράξη» και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες να δούμε αλλαγές που θα μας εκπλήξουν. Ήδη αυτούς τους περίπου δυο μήνες ο Κρητικός έχει προλάβει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την επάρκεια των προσώπων.

*Σας ενημερώνω πως στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν εντοπίσει το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που την Πέμπτη το μεσημέρι έκανε τις διθυραμβικές διαρροές αναφορικά με το πόσο εύστοχη ήταν η κίνηση Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

*Η…Ελπίδα, όπως είναι φυσικό, επηρέασε το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών. Ως εκ τούτου, το προγραμματισμένο ραντεβού που σας είχα ενημερώσει πως θα έχει την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Γιάννη Στουρνάρα,  μεταφέρθηκε για σήμερα Τρίτη. Ο Κρητικός πολιτικός στην επίσκεψη που θα κάνει σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος θα έχει μαζί του τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Φίλιππο Σαχινίδη, τον Μιχάλη Κατρίνη κ.α.

*Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό ΚΚΕ που μελετά όσο κανένα άλλο την ιστορία του. Με συνέδρια, με εκδηλώσεις, με δοκίμια. Γι’ αυτό και στον Περισσό λένε ότι τίποτα από όσα είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την περίοδο του εμφυλίου και τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία της ΕΣΣΔ δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ως εκ τούτο, άνθρακας ο χρυσός, απλώς θεωρούν ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία για να παίξουν αντικομμουνιστικά παιχνίδια.

*Τον Απρίλιο υπολογίζεται ότι θα είναι στον περίπτερα η εφημερίδα που ετοιμάζει ο Όμιλος Γιαννακόπουλου. Θα μπει με το καλημέρα στα βαθιά, καθώς θα εκδίδεται κάθε Κυριακή. Ήδη στελεχώνεται με έμπειρους συναδέλφους και με στόχο να απευθυνθεί στο κεντροδεξιό κοινό. Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει πάρει αρκετά ζεστά το όλο εγχείρημα, έχοντας και την εμπειρία από τις λανθασμένες κινήσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν σε σχέση με την έκδοση εφημερίδας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα