Οι μαχαιριές των Προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ, οι τεχνοκράτες του Ανδρουλάκη και οι υποψήφιοι της ΝΔ

23 mins read

Καλησπέρα, φίλοι μου.

 

*Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την Ουκρανορωσική κρίση. Αλλά μην νομίζετε πως όσα κάνει ο σ. Πούτιν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στην Κουμουνδούρου.  Ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται από την Κυριακή για τα όσα είπε ή (κυρίως) υπονόησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον Αλεξη Τσίπρα.

 

*Πρωτίστως ότι είναι ανασφαλής και ότι είναι κακός στην επιλογή συμβούλων. Το ζουμί κρύβεται στην τελευταία αναφορά του Γιουκλίντ σε σχέση με τους συμβούλους. Διότι όλοι απόρησαν σε ποιον/ους αναφέρεται. Μην φαντάζεστε ότι ο Τσακαλώτος ασχολείται με τους Καρτεροβαξεβάνηδες ή τον Καρανικά. Λόγω αστικής αυτοπεποίθησης αυτοί είναι εκτός της ορατότητάς του. Ο Γιουκλίντ όταν λέει σύμβουλο εννοεί εδώ και χρόνια τον Νίκο Παππά.

 

*Με τον επί χρόνια αντ’ αυτού του Τσίπρα έχει (δικαίως) πρόβλημα ο Τσακαλώτος. Για παράδειγμα, ήξερε πως το διάστημα που ήταν τσάρος της οικονομίας όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα για αυτόν προέρχονταν από διαρροές του Νικολάκη του Παππά και του συστήματος που ήλεγχε. Ο Τσακαλώτος, λοιπόν, με αυτόν έχει πρόβλημα και ουχί με κάποιους που θεωρητικά συμβουλεύουν τον Τσίπρα. Είπαμε, αυτούς δεν τους βλέπει καν.

 

*Με βάση και τα προαναφερθέντα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα συνεδριάσει στο τέλος της εβδομάδας. Κάτι μου λέει πως θα δίνουν και θα παίρνουν οι μαχαιριές των Προεδρικών που είναι στα κάγκελα με τον Τσακαλώτο. Και εδώ το ενδιαφέρον είναι πόσο θα τον στηρίξουν Βούτσης, Φίλης, Σκουρλέτης και σία. Αλλιώς τι την έχουν την…Ομπρέλα;

 

*Και μιας και ο λόγος για συμβούλους, να σας πω πως ο Ανδρουλάκης φτιάχνει τη δικιά του ομάδα τεχνοκρατών και επιστημόνων γύρω από διάφορα ζητήματα. Στο φλέγον θέμα των ημερών, τα ενεργειακά, ακούει τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΜΠ Χάρη Δούκα. Στο έτερο μεγάλο θέμα των ημερών, αυτό της οπαδικής βίας, είναι σε ανοιχτή συνεννόηση με τον κορυφαίο εγκληματολόγο και ειδικό στα θέματα αυτά, Γιάννη Πανούση. Μάλιστα, μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε τον πρώην υπουργό και βουλευτή να συμμετέχει ενεργά (και) στην προεκλογική εκστρατεία του ΚΙΝΑΛ.

 

*Στα διεθνή εδώ και λίγες εβδομάδες έχει εντάξει στο επιτελείο του τον αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρη Σέρμπο. Στα οικονομικά ακούει ολοένα και περισσότερο τον πρώην υπουργό και στενό φίλο του Κώστα Σημίτη, καθηγητή Νίκο Χριστοδουλάκη. Στα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικότερα στα θέματα ελευθεριών έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον κορυφαίο συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

 

*Οι συζητήσεις που γίνονται αναφορικά με τις υποψηφιότητες στη γαλάζια παράταξη και ιδιαίτερα για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς τροφοδοτούν περαιτέρω την εκλογολογία. Η σχετική παραφιλολογία υπάρχει κυρίως για τον Πιερρακάκη, τον Γεραπετρίτη και την Δόμνα. Και τα τρία πρόσωπα είναι του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού και όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο Κυριάκο, ξέρουν πως τους θέλει στην επόμενη Βουλή. Αλλά, επαναλαμβάνω, το ζουμί κρύβεται στην έναρξη των συζητήσεων γύρω από τις υποψηφιότητες. Όταν ο Πρωθυπουργός αρχίζει να φτιάχνει το παζλ για τους δικούς του ανθρώπους, σημαίνει ότι αρχίζει να σκέφτεται τις εκλογές.

 

*Πάντως, άλλος ένας εξωκοινοβουλευτικός, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ,σκέφτεται σοβαρά την υποψηφιότητά του και μάλιστα κάνει ραντεβού με διάφορα πρόσωπα στην πρωτεύουσα για να φτιάξει το πολιτικό του γραφείο. Έχει, δε, και τη σχετική εμπειρία, καθώς τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι στην Α’ Αθήνας και είχε έρθει δεύτερος πίσω από τον Σπύρο Λυκούδη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα