Απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη

8 mins read

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ωμές απειλές για άνοιγμα των συνόρων και πέρασμα 3,6 εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, απαντώντας έτσι σε όσους βλέπουν πίσω από τις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μια προσπάθεια της Άγκυρας να προσαρτήσει το κομμάτι αυτό.

 

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως ο Ερντογάν είπε σε μέλη του κόμματος του «Αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας ως μια κίνηση κατάληψης (σ.σ. της βόρειας Συρίας ), θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη».

Ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας «Η ΕΕ δεν θα πληρώσει 3 δις ευρώ όπως υποσχέθηκε, αλλά η Τουρκία δαπάνησε 40 δις ευρώ χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη».

Αναφορικά με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης, ο Ερντογάν δήλωσε πως «Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να διασφαλίσει πως όλοι θα επιστρέψουν ξανά στο σπίτι τους» αλλά διευκρίνισε «δεν θα δεχθούμε κανέναν που θα βλάψει την ‘’Πηγή Ειρήνης’’, ιδιαίτερα αμάχους».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε «Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όσους εγκαταλείψουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PYD/PKK και ενεργούν για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και την τιμή τους, είτε αυτοί είναι Άραβες είτε Κούρδοι ή άλλοι».

Facebook Comments