ΑρχικήΚόσμοςΑτλαντικός: Θρίλερ με το χαμένο υποβρύχιο- Άγνωστη η προέλευση των ήχων- Τελειώνει...

Ατλαντικός: Θρίλερ με το χαμένο υποβρύχιο- Άγνωστη η προέλευση των ήχων- Τελειώνει το οξυγόνο

Λιγότερο από 19 ώρες απομένουν μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο για τους επιβάτες του υποβρυχίου «Titan», το οποίο αγνοείται στον Ατλαντικό, ενώ η Αμερικανική Ακτοφυλακή τόνισε πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου της ακτοφυλακής, κατά την οποία επιβεβαίωσαν πως ακούγονται ήχοι από την περιοχή όπου αναζητούν το υποβρύχιο, ωστόσο δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ακόμη ότι οι εν λόγω ήχοι προέρχονται από αυτό.

Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής απέρριψε τις πληροφορίες πως προέρχονται σίγουρα από το υποβρύχιο. Εμφανίζονται βέβαιοι, ωστόσο, στο ότι ψάχνουν στη σωστή περιοχή για το αγνοούμενο σκάφος με τα πέντε μέλη.

Οι ήχοι

«Ξέρουμε από ποια περιοχή προέρχονται οι ήχοι, αλλά όχι τι ήχοι είναι ακριβώς. Ακόμη ψάχνουμε το υποβρύχιο. Ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει, αλλά δεν έχουν βγάλει ακριβή συμπεράσματα. Υπάρχουν πολλά δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Σε ερώτηση για το οξυγόνο και πόσο μπορεί να έχουν ακόμη, δεν ήταν ξεκάθαρος. «Το οξυγόνο και το πόσο έχουν ακόμη είναι πολύ σημαντικό. Ακόμη το ψάχνουμε. Οι δύτες μας είναι στα 4.000 μέτρα» απάντησε, χωρίς να δώσει χρονικό όριο.

«Είδαμε ένα αντικείμενο, δεν ήταν αυτό που ψάχναμε. Είχαν ακουστεί χθες διάφοροι ήχοι, αλλά βγήκαν κάποια βιαστικά συμπεράσματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε. Δεν ξέρουμε τι ήχοι είναι και το ψάχνουμε ακόμη. Ακούστηκαν και σήμερα, απ’ ό,τι ενημερώθηκα» είπε άλλο μέλος της ακτοφυλακής στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν πολλοί σένσορες που επεξεργάζονται όσα δεδομένα συλλέγουν. Οι θόρυβοι είναι ήχοι από χτυπήματα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι είδους χτυπήματα είναι αυτά. Από την εμπειρία μου λέω πως υπάρχουν διάφοροι ήχοι στον βυθό και μπορεί να είναι οτιδήποτε. Το μόνο σίγουρο ότι ψάχνουμε στη σωστή περιοχή για το υποβρύχιο. Υπάρχουν αντικείμενα που βρίσκονται στον βυθό, αλλά δεν ξέρουμε από πού προέρχονται», συμπλήρωσε.