ΑρχικήΚόσμοςΔήμαρχος θα μηνύσει το ChatGPT για συκοφαντική δυσφήμηση!

Δήμαρχος θα μηνύσει το ChatGPT για συκοφαντική δυσφήμηση!

Ένας δήμαρχος της Αυστραλίας δήλωσε ότι μπορεί να μηνύσει την OpenAI αν δεν διορθώσει τους ψευδείς ισχυρισμούς του ChatGPT ότι είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για δωροδοκία.

Ο Μπράιαν Χουντ, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος του Hepburn Shire, τον περασμένο Νοέμβριο, άρχισε να ανησυχεί για τη φήμη του όταν μέλη του κοινού του είπαν ότι το ChatGPT τον είχε κατονομάσει ψευδώς ως ένοχο σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας στο εξωτερικό που αφορούσε μια θυγατρική της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο ίδιος εργαζόταν για τη θυγατρική, Note Printing Australia, αλλά ήταν το πρόσωπο που ενημέρωσε τις αρχές για την καταβολή δωροδοκιών σε ξένους αξιωματούχους για να κερδίσει συμβάσεις εκτύπωσης νομισμάτων και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για έγκλημα, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούσαν.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι έστειλαν επιστολή στον ιδιοκτήτη της ChatGPT OpenAI στις 21 Μαρτίου, η οποία έδωσε στην OpenAI 28 ημέρες για να διορθώσει τα λανθασμένα στοιχεία αλλιώς θα τους υποβληθεί μήνυση.

Η OpenAI, η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, δεν είχε ακόμη απαντήσει στην επιστολή του, δήλωσαν οι δικηγόροι. Αν ο Χουντ κάνει μήνυση, θα είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που ένα άτομο θα μηνύσει τον ιδιοκτήτη του ChatGPT για ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από την εφαρμογή.