Η κηδεία του Φιλίππου έφερε κοντά Γουίλιαμ και Χάρι- Η ελληνική σημαία στο φέρετρο (photos)

22 mins read

Προς την τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος το φέρετρο με την σορό του οποίου τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Το σχόλιο του παρουσιαστή του BBC: «Έχοντας περάσει μια ζωή δυο βήματα πίσω από τη Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου παίρνει προβάδισμα για πρώτη και τελευταία φορά.»

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολουθούν το φέρετρο του πατέρα τους

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολουθούν πεζή το φέρετρο και έπονται τα αδέλφια τους Εντουαρντ και Άντριου και οι δύο γιοί του Καρόλου, Γουίλιαμ και Χάρι.

Πάνω στο φέρετρο με την σορό του Φίλιππου είναι τοποθετημένο ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του.

Η μπάντα του Πρώτου Τάγματος Γρεναδιέρων ηγείται της πομπής και ακολουθούν επικεφαλής του στρατού.

Το φέρετρο σταμάτησε στις 1700 ώρα Ελλάδος για ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα.

Η Βρετανία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου που κηδεύεται σήμερα.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησιου του Αγίου Γεωργίου

Το φέρετρο με τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Η αμήχανη επανένωση του Ουίλιαμ με τον Χάρι

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο Χάρι έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση σήμερα, μετά από διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Οι πρίγκιπες δεν στάθηκαν δίπλα-δίπλα πίσω από το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, καθώς περπατούσαν από το κάστρο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου – αντίθετα ήταν και οι δύο πλευρές του ξαδέλφου τους, Peter Phillips. Θεωρείται απίθανο οι δύο αδελφοί να συνανατήθηκαν πριν από την κηδεία και το άβολο κλίμα ήταν πρόδηλο, παρά το πένθος που επικρατούσε. Ωστόσο, μετά την λήξη της τελετής, τα δύο αδέρφια ήρθαν κοντά και όπως προβλήθηκε στην ζωντανή μετάδωση, φάνηκαν να συνομιλούν.

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι στην κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φίλιπου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τα αδέλφια μίλησαν μετά την εξόδιο ακολουθία, μετά από μήνες που είχαν να βρεθούν από κοντά.

Η Μέγκαν έστειλε για την κηδεία στεφάνι με ελληνικά λουλούδια

H Mέγκαν Μαρκλ, η οποία δεν παρευρέθηκε στην κηδεία, έστειλε ένα στεφάνι με ελληνικά λουλούδια και ένα χειρόγραφο σημείωμα, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Hello. 

Το στεφάνι, αποτελείται από μια ποικιλία από λουλούδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Χάρι και η Μέγκαν ανέθεσαν σε μία κορυφαία ανθοπώλη να φτιάξει το στεφάνι, το οποίο θα περιλαμβάνει το φυτό απαλή άκανθος, γνωστότερο ως αρκουδάκι (acanthus mollis), ένα λουλούδι που ανθεί στην Ελλάδα για να τιμήσουν την ελληνική κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου και θαλάσσιο ελαιόπρινο, που εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.

Το στεφάνι διαθέτει επίσης καμπανούλες, που αντιπροσωπεύουν την ευγνωμοσύνη και την αιώνια αγάπη, δεντρολίβανο που υποδηλώνει την ανάμνηση, λεβάντα για αφοσίωση και τριαντάφυλλα, ως φόρο τιμής στον Ιούνιο, τον μήνα γέννησης του Φίλιππου. Σημειώνεται πως η Μέγκαν βρίσκεται στο σπίτι της στη Santa Barbara του  Λος Αντζελες μαζί με τον ενός έτους γιο της , μετά από σύσταση του γιατρού της να μην ταξιδέψει στο Λος Αντζελες καθώς είναι έγκυος.

Facebook Comments