ΑρχικήΚόσμοςΗ Βρετανία παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς - Αγωνία για την...

Η Βρετανία παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς – Αγωνία για την Τσέλσι

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σεχίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα, Αντρέι Κόστιν, Αλεξέι Μίλερ, Νικολάι Τοκάρεφ και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, αφού προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια ​​επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία».

Η υπουργός Πολιτισμού, Nadine Dorries, έγραψε στο Twitter:

«Οι σημερινές κυρώσεις έχουν προφανώς άμεσο αντίκτυπο στην Chelsea και τους οπαδούς της. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος και το εθνικό μας σπορ δεν βλάπτονται άσκοπα από αυτές τις σημαντικές κυρώσεις.

Για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται και να λειτουργεί, εκδίδουμε μια ειδική άδεια που θα επιτρέψει την εκπλήρωση των αγώνων, την πληρωμή του προσωπικού και τους υπάρχοντες κατόχους εισιτηρίων να παρακολουθήσουν αγώνες, ενώ, το σημαντικότερο, θα στερήσουμε από τον Αμπράμοβιτς να επωφεληθεί από την ιδιοκτησία του συλλόγου.

Γνωρίζω ότι αυτό φέρνει κάποια αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το πρωτάθλημα και τους συλλόγους για να συνεχίσει να παίζεται το ποδόσφαιρο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν αυτούς που πρέπει. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι πολιτιστικά αγαθά και το θεμέλιο των κοινοτήτων μας. Δεσμευόμαστε να τους προστατεύσουμε».

Με πληροφορίες από Guardian