Ισπανία: Τα δεξιά κόμματα εξασφαλίζουν την πλειοψηφία βάσει δημοσκόπησης

8 mins read

Τα δεξιά κόμματα PP, Ciudadanos και Vox ενδέχεται να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των εδρών στις πρόωρες εκλογές της 28ης Απριλίου, καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοια τάση σε μεγάλη δημοσκόπηση αφότου ο πρωθυπουργός του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές, πριν από μία εβδομάδα, διότι τα καταλανικά αυτονομιστικά κόμματα συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση και απέρριψαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησής του για το 2019.

Τα τρία κόμματα του πολιτικού φάσματος της ισπανικής δεξιάς φέρονται να οδεύουν να κερδίσουν στις πρόωρες εκλογές από 169 ως 179 έδρες από τις 350 της ισπανικής εθνικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τη Sigma Dos και δημοσιεύει η εφημερίδα El Mundo.

Το PSOE του Σάντσεθ αναμένεται να αναδειχθεί πρώτο κόμμα με 27,3% και 110-114 έδρες, κατά τη δημοσκόπηση αυτή, πρόβλεψη που εάν επαληθευτεί συνεπάγεται πως δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία.

Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) οδεύει να εξασφαλίσει 19,1% και 71-75 έδρες, το κεντροδεξιό Ciudadanos («Πολίτες») 16% και 54-58 έδρες και το ακροδεξιό Vox 13,3% και 44-46 έδρες, κατά τη δημοσκόπηση.

Η συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς UP (γύρω από το Podemos) οδεύει να λάβει 14,4% και 37-39 έδρες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα