ΑρχικήΚόσμοςKarl Lagerfeld: Πως είναι το φουτουριστικό σπίτι που έζησε στο Παρίσι και...

Karl Lagerfeld: Πως είναι το φουτουριστικό σπίτι που έζησε στο Παρίσι και πουλήθηκε 10 εκατομμύρια ευρώ

Ο διάσημος και εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας Karl Lagerfeld, έζησε στο Παρίσι, στο διαμέρισμα με θέα στον ποταμό Σηκουάνα για μια δεκαετία.

Μόλις χτες το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα στο Quai Voltaire, στην καρδιά του ιστορικού Παρισιού, με θέα προς τον Σηκουάνα και το Μουσείο του Λούβρου, είχε ανακαινιστεί πλήρως από τον μόδιστρο σε ένα φουτουριστικό στιλ.

 

Karl's Lagerfeld's study, which is filled to the top with books.

Το φουτουριστικό διαμέρισμα στο Παρίσι του  Karl Lagerfeld πωλήθηκε για 10 εκατομμύρια ευρώ (8,5 εκατομμύρια λίρες) σε δημοπρασία.

Bruno Paul Furniture is set to be auctioned off, which can cost on average $11,000 per piece.

Η τελική τιμή, 11 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των συμβολαιογραφικών εξόδων, ήταν περίπου διπλάσια από την τιμή στόχου, που ορίστηκε στα 5,3 εκατ. ευρώ. Μέχρι τώρα πάντως, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον αγοραστή.

Karl Lagerfeld's friend Lady Amanda Herlich, explains how her late friend was a perfect host.

Το διαμέρισμα των 260 τ.μ. διαθέτει γκαρνταρόμπα 50 τ.μ. και ανακαινίστηκε πλήρως από τον Lagerfeld «σε φουτουριστικό στιλ με τσιμεντένιο δάπεδο και τμήματα γυαλιού αμμοβολής», σύμφωνα με τον συμβολαιογράφο.

Ο γεννημένος στη Γερμανία Lagerfeld, του οποίου οι θεαματικές δημιουργίες και επιδείξεις για τη Chanel, τον Fendi και τη δική του μάρκα είχαν βαθύ αντίκτυπο στον κόσμο της μόδας, έζησε εκεί για περίπου 10 χρόνια μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 85 ετών τον Φεβρουάριο του 2019.

Το γραφείο και η βιβλιοθήκη του είναι πλέον ανοιχτά στο κοινό ως βιβλιοπωλείο και χώρος εκδηλώσεων στο Καρτιέ Λατέν του Παρισιού.