ΑρχικήΚόσμοςΝετανιάχου: «Το Ισραήλ θα στείλει στρατό στη Ράφα με ή χωρίς την...

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα στείλει στρατό στη Ράφα με ή χωρίς την αμερικανική στήριξη»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος να νικηθεί η Χαμάς είναι να προχωρήσει ο στρατός στη Ράφα.

Την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να στείλει στρατό για χερσαία έφοδο στη Ράφα εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ.

Η Ράφα είναι πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, και ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι ανακοίνωσε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, που βρίσκεται στο Ισραήλ ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα.

«Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί – θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε.

Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων γης στην κοιλάδα του Ιορδάνη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση γης από παλαιστινιακό έδαφος μετά τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο το 1993, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση κατά του εποικισμού Peace Now.