Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέλος της αποστολής της Ουγκάντας διαγνώστηκε με την παραλλαγή Δέλτα

7 mins read

Μέλος της αποστολής της Ουγκάντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που διαγνώστηκε κατά την άφιξή του στην ιαπωνική επικράτεια πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, επιβεβαιώθηκε έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις πως είναι φορέας της παραλλαγής Δέλτα.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για αθλητή ή αθλήτρια ή κάποιο άλλο μέλος της αποστολής. Η εφημερίδα Asahi Shimbun, ωστόσο, ανέφερε ότι το πρώτο άτομο ήταν προπονητής.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo σήμερα, η εξέλιξη αυτή επιτείνει την ανησυχία ότι η διεθνής αθλητική διοργάνωση ενδέχεται να πυροδοτήσει νέα έξαρση της πανδημίας στο αρχιπέλαγος.

Μάλιστα, και δεύτερο μέλος της Ολυμπιακής αντιπροσωπείας της Ουγκάντα, αθλητής αυτή τη φορά, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στην Ιαπωνία, δήλωσε αξιωματούχος από την πόλη φιλοξενίας της ομάδας, Ιζουμισάνο.

Η οκταμελής αποστολή της Ουγκάντα είχε μπει σε καραντίνα έως τις 3 Ιουλίου.

Όλα τα μέλη της ομάδας της Ουγκάντα είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και είχαν εξεταστεί αρνητικά, 72 ώρες πριν αναχωρήσουν για την Ιαπωνία, σύμφωνα με τις αναφορές ιαπωνικών ΜΜΕ.

Facebook Comments