ΑρχικήΚόσμοςΠαγκόσμιος συναγερμός: Ιρανικά drones και πύραυλοι Κρουζ κατά του Ισραήλ

Παγκόσμιος συναγερμός: Ιρανικά drones και πύραυλοι Κρουζ κατά του Ισραήλ

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλης κλίμακας επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με drones αλλά και πυραύλους Κρουζ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (ώρα 01.20) τα πρώτα drones έφτασαν στο Ισραήλ κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά μεταδίδεται μέσω βίντεο στα social media.

 

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ το Ιράν εξαπέλυσε 100 drones και πυραύλους Cruise κατά του Ισραήλ με ορισμένους να έχουν καταρριφθεί επάνω από την Συρία και την Ιορδανία.

Η επίθεση την οποία έχει ονομάσει το Ιράν «Αληθινή υπόσχεση», είναι σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης μόνο στην αρχή της.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος. Ο Τζο Μπάιντεν -ο οποίος επέστρεψε εκτάκτως στην Ουάσινγκτον- ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Όπως ανακοινώθηκε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από το Ιράν.

Η επίθεση των ιρανικών drones κατά του Ισραήλ θα διαρκέσει «πιθανόν» «πολλές ώρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Αντριεν Γουότσον.

01.35 Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε πριν από λίγο τους κατοίκους των περιοχών των υψιπέδων του Γκολάν, της Νεβατίμ, της Ντιμόνα και της Εϊλάτ να είναι έτοιμοι να σπεύσουν στα καταφύγια αν χρειαστεί και να μην απομακρύνονται από αυτά.

Τα υψίπεδα του Γκολάν καταλήφθηκαν στον πόλεμο του 1967 και έχουν προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

Στη Νεβατίμ βρίσκεται βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Στα προάστια της Ντιμόνα βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας.

Η Εϊλάτ βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.