ΑρχικήΚόσμοςΠοιο φαγητό απαγορεύεται να τρώνε οι royals - Η περίεργη προκατάληψη

Ποιο φαγητό απαγορεύεται να τρώνε οι royals – Η περίεργη προκατάληψη

Ένας πρώην βασιλικός σεφ εξήγησε γιατί το σχήμα του φαγητού της βασιλικής οικογένειας είναι τόσο συγκεκριμένο.

Η πριγκίπισσα Κέιτ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας φαίνεται να ακολουθούν μια παλιά παράδοση που δεν τους επιτρέπει να τρώνε «μυτερά τρόφιμα», δηλαδή με γωνίες.

Αυτό σημαίνει ότι τα σάντουιτς σε σχήμα τετράγωνου είναι εκτός μενού, με τον πρώην βασιλικό σεφ Graham Newbould να εξηγεί ότι αυτή η πεποίθηση για το φαγητό μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Η βασιλική οικογένεια προφανώς φοβάται ότι όποιος τους σερβίρει μυτερό φαγητό προσπαθεί να κάνει κακό στη μοναρχία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμαοι βασιλικοί σεφ και όλο το προσωπικό που αναλαμβάνει την σίτιση της οικογένειας, ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα καθώς υπάρχουν περιορισμοί.

Συγκεκριμένα, στο ντοκιμαντέρ Secrets of the Royal Kitchen, ο Nr Newbould αποκάλυψε: «Οι βασιλικοί δεν τρώνε ποτέ τετράγωνα σάντουιτς γιατί η παράδοση λέει ότι όποιος τους προσφέρει φαγητό με μυτερή άκρη προσπαθεί να ανατρέψει τον θρόνο της Αγγλίας».

Ο πρώην βασιλικός σεφ εργαζόταν δύο χρόνια στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και έξι χρόνια στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έφτιαξε ποτέ τετράγωνα σάντουιτς για την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

Αντίθετα, ο αείμνηστος μονάρχης, προτιμούσε τα σάντουιτς «μαρμελάδας» τα οποία έτρωγε με το απογευματινό του τσάι.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Βικτώριας, πρίγκιπας Αλβέρτος, ακολούθησε επίσης παρόμοιες διατροφικές προκταλήψεις, αποφεύγοντας σύμφωνα με πληροφορίες να φάει οτιδήποτε είχε σχήμα φέρετρο.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αυστηρούς κανόνες σχετικά με το τι μπορούν να φάνε όταν ταξιδεύουν, τους οποίους εφάρμοσε η βασίλισσα Ελισάβετ όταν η εταιρεία πηγαίνει σε επισκέψεις στο εξωτερικό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ