Στέλεχος ΔΟΕ: «Πιθανή η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορωνοϊού»

11 mins read

Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη, έχει θορυβήσει όλο τον πλανήτη, αλλά, όπως φαίνεται και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς στέλεχος της φέρεται να δηλώνει πως δεν αποκλείεται ακόμα και η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο διάστημα 24/7-9/8, κινδυνεύουν ακόμη και με ακύρωση λόγω του κορωνοϊού.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο AP το μέλος της ΔΟΕ, Ντικ Πάουντ, ανάβοντας φωτιές.

Συγκεκριμένα, ο Καναδός παράγοντας είπε «Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία.

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Και πρόσθεσε «Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Πάντως η οργανωτική επιτροπή τονίζει ότι όλα προχωρούν κανονικά, ενώ υπάρχει και σενάριο να φιλοξενηθούν από το Λονδίνο που τους διοργάνωσε το 2012.

Facebook Comments