Σιγοψημένο χοιρινό με σάλτσα από ρούμι

4 mins read

Ένα φαγητό με λατινοαμερικάνικες επιρροές, τόσο από τα μπαχαρικά στη μαρινάδα, όσο και από το ρούμι στη σάλτσα. Σερβίρεται ιδανικά μέσα σε ζεστή τορτίγια.
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη ή σπάλα
1/2 ποτηράκι ρούμι
1/2-1 φλυτζάνι ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου (δείτε συνταγή εδώ: Θέλεις ζωμό; Καν’ το όπως ο Ferran Adria!)
1 κουταλάκι corn flour (αν βγει πολύ υδαρής η σάλτσα)
για τη μαρινάδα:
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια κύμινο
3 κουταλάκια κόλιανδρο ξερό
2 κουταλάκια καυτερή πάπρικα
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
4-5 γαρύφαλλα
2 φύλλα δάφνης
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
πιπέρι ολόκληρο
αλάτι
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
Αδειάζουμε σ’ ένα τηγάνι τα υγρά… Διαβάστε περισσότερα στο Marilistable.com

Facebook Comments

Τελευταία Νέα