Καλλιθέα: Πολιτική στο επίκεντρο μεγάλων αλλαγών

15 mins read

Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε περιβάλλον μεγάλης πολιτικής έντασης. Αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί, εξάλλου, θεσμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, συνεπώς και με τους πολιτικούς συσχετισμούς, οι οποίοι θα την καθορίσουν.

Περισσότερο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο διάλογος για την επιδιωκόμενη εξέλιξη μιας τοπικής κοινωνίας, ίσως, δεν είναι ανάλογος με την υποχρέωση των δημοτικών κινήσεων να σχηματίσουν συμμαχικές διοικήσεις στην πλειοψηφία των δήμων, ύστερα από την ψήφιση της απλής αναλογικής. Οι εκλογές θα τερματίσουν, βεβαίως, τις συγχύσεις.

Αυτή η ανάγκη είναι ιδιαιτέρως έκδηλη στην Καλλιθέα. Ο πλέον πυκνοδομημένος και πυκνοκατοικημένος δήμος της χώρας διέρχεται, άλλωστε, μια από τις σημαντικότερες περιόδους της διαδρομής του. Η ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου, έργο της Περιφέρειας Αττικής, αποκαθιστά την επικοινωνία της πόλης, όπως και ολόκληρης της νότιας Αθήνας, με τη θάλασσα, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, απασχόλησης και συμμετοχής των πολιτών στην κοινωνική ζωή. Η λειτουργία του εμβληματικού Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορεί να μετατρέψει τις Τζιτζιφιές από συνοικία ενός αθλίου Ιπποδρόμου σε σύγχρονη και ελκυστική οικιστική ζώνη. Ταυτόχρονα, η λεωφόρος Συγγρού έχει ήδη εξελιχθεί σε μια κεντρική αρτηρία, όπου εγκαταστάθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και μορφωτικά ιδρύματα της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά. Δεν πρέπει, επίσης, να λησμονείται η επενδυτική προοπτική στο παραπλήσιο Ελληνικό. Η νότια Αθήνα αλλάζει και η Καλλιθέα βρίσκεται στο επίκεντρο των μεταβολών.

Κατά τη διάρκεια, συνεπώς, της επομένης περιόδου (2019 – 2023), η επιτυχία της δημοτικής αρχής θα κριθεί από δύο κυρίως μεγέθη. Το ένα είναι ο βαθμός, κατά τον οποίον οι ενέργειές της θα αποφέρουν οφέλη σε όλους τους πολίτες και αυτά δεν θα περιορίζονται μόνο στους επενδυτές. Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, του δικτύου κοινωνικής πρόνοιας και των δημοσίων υποδομών, καθώς και παρεμβάσεις στο βεβαρημένο αστικό ιστό είναι ορισμένα από τα πεδία δράσης. Το άλλο μέγεθος είναι η συσπείρωση της κοινωνίας γύρω από τους στόχους που αφορούν στο μέλλον της.

*O Θοδωρής Ψαλιδόπουλος είναι υποψήφιος δήμαρχος της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας»

Facebook Comments