Το… μάθημα από Ιαπωνία για Μύκονο: Όχι μόνο σούσι, νιγκίρι και τεμπούρα

9 mins read

Μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής Τοσίρο Μούτο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβολής τους, λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid 19 στην Ιαπωνία. Μιλάμε για μια διοργάνωση που έχει κοστίσει 12 δις δολάρια, που πρόκειται να γίνει χωρίς θεατές και από την οποία συνεχίζουν να αποσύρονται χορηγοί λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η πανδημία.

Η Ιαπωνία, με 12πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, έχει καταγράψει 15.006 θανάτους από κορωνοιό την ώρα που η Ελλάδα μετράει 12.834. Χτες η Ιαπωνία κατέγραψε 2. 368 κρούσματα, σήμερα η Ελλάδα κατέγραψε 2.575. Στην Ιαπωνία το 22% του γενικού είναι πλήρως εμβολιασμένοι, στην Ελλάδα το 44%. Γιατί  κάνουμε τη σύγκριση; Διότι την ώρα που οι Ιάπωνες συζητούν αν θα αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για λόγους δημόσιας υγείας, εδώ έχει ξεσηκωθεί θύελλα, επειδή επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 τη νύχτα ως τις 6.00 το πρωί στη Μύκονο! Και γίνεται σκληρή μάχη για να αρθούν οι περιορισμοί, έστω κι αν δεν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Η πανδημία, είτε θέλουν να το αντιληφθούν κάποιοι είτε όχι, επιβάλλει κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται. Ακόμη και γι αυτούς που έχουν συνηθίσει μια ζωη να κινούνται εκτός πλαισίου. Ας κοιτάξουν λίγο προς Ιαπωνία οι επιχειρηματίες της Μυκόνου και οι υποστηρικτές τους.  Όχι μόνο για σούσι, νιγκίρι και τεμπούρα. Αυτά τα έχουν μάθει καλά. Υπάρχουν όμως κι άλλα να μάθουν…

Facebook Comments