Ανοδικό «ξέσπασμα» στο ΧΑ – Στο +6% ο ΓΔ – στο +11% οι τράπεζες

8 mins read

Με ανοδικό ξέσπασμα ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το κραχ της περασμένης εβδομάδας. Η αγορά εμφανίζει κέρδη 6,09% με τον Γενικό Δείκτη στις 766 μονάδες και άνοδο έως 11% στις τράπεζες.

Σύμφωνα με το MarketNews.gr, στο ίδιο μήκος κύματος και οι ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες ξεκίνησαν με άνοδο πάνω από 2% προσδοκώντας την μείωση των επιτοκίων και την παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών ή κυβερνήσεων.

Στην Ελλάδα, τα κρούσματα από τον ιό παραμένουν ελεγχόμενα, έτσι οι ξένοι επενδυτές προχωρούν και σε κερδοσκοπικές κινήσεις μετά την υπερβολική πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Σε ότι αφορά την κρίση με το προσφυγικό, οι επενδυτές δεν έχουν καμία αβεβαιότητα καθώς θεωρούν ότι, θα υπάρξει μια παρέμβαση από την Ευρώπη. .

Το ξέσπασμα του κοροναϊού είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται τάχιστα και δημιουργεί ρίσκα για τις προοπτικές της οικονομίας και τη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει η κ. Λαγκάρντ, η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στις οικονομίες, τη μεσοπρόθεσμη εικόνα του πληθωρισμού και την «μετάδοση» της νομισματικής πολιτικής.

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα στοχευμένα μέτρα, όπως απαιτούνται, αντίστοιχα των ρίσκων», υπογραμμίζει η κ. Λαγκάρντ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα