ΑρχικήΟικονομίαEurostat: Τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη έχουν οι Έλληνες

Eurostat: Τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη έχουν οι Έλληνες

Η Βουλγαρία από όλες τις χώρες της ΕΕ κατείχε την τελευταία θέση στην Ευρώπη στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με 64 μονάδες, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες.

Την άσχημη κατάσταση των Ελλήνων λόγω της ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, καθώς κατέχουμε τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται δεύτερη από το τέλος ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρώπης το 2023 σε ό,τι αφορά στον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), εκφρασμένου σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία από την Eurostat.

Η Eurostat ανακοίνωσε πως η Βουλγαρία από όλες τις χώρες της ΕΕ (μέσος όρος 100) κατείχε την τελευταία θέση στην Ευρώπη στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με 64 μονάδες, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες.

Από την άλλη, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία είχαν τα υψηλότερα επίπεδα (140% και 112% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αντίστοιχα), πολύ πάνω από την Ολλανδία (30% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), τη Δανία (+28%) και την Αυστρία (+23%).