Intrakat: «Κλείδωσε» με πάνω από 215 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς της Άκτωρ

34 mins read

Δημιουργείται ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ, από τη συμφωνία συμφωνία εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε με τίμημα κοντά στα 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός των επόμενων ημερών.

Το επενδυτικό σχήμα των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου πραγματοποιεί το δεύτερο μεγάλο χτύπημα στο χώρο των υποδομών μετά την εξαγορά της Intrakat από τον όμιλο Intracom πριν από λίγους μήνες. Έτσι επιβεβαιώνονται και οι δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο κ. Εξάρχου σύμφωνα με τις οποίες το επενδυτικό σχήμα επιδιώκει να αποκτήσει σύντομα μία από τις δύο – τρεις θέσεις την κορυφή του κατασκευαστικού κλάδου.

Την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό και από τις δύο πλευρές πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων. Είχαν προηγηθεί αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της διοίκησης της Ελλάκτωρ με επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο κ. Δημήτρης Κούτρας και η κυπριακών συμφερόντων κατασκευαστική εταιρεία Wade Adams οι οποίες δεν απέδωσαν.

Μετά την πώληση του τομέα κατασκευών η Ελλάκτωρ διατηρεί πλέον τους κλάδους παραχωρήσεων (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), διαχείρισης απορριμμάτων (Ηλέκτωρ) και ακινήτων (REDS).

Η Ιntrakat είχε επιβεβαιώσει σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι έχει καταθέσει γραπτής πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτήν τη στιγμή δεν υφίσταται ουδεμία

Ειδικότερα, η εταιρεία διευκρινίζει ότι αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της “ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ”, διαβεβαιώνοντας ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης.

Από την πλευρά της και η Ελλάκτωρ, είχε επιβεβαιώσει ότι δέχθηκε μη δεσμευτική επιστολή προθέσεως (Letter of Intent) εξαγοράς της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την Ιντρακάτ Α.Ε.

Η ανακοίνωση της Intrakat:

«Η “INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ”, δ.τ. “INTRAKAT”, εφεξής η “Εταιρεία”, σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στον ημερήσιο Τύπο και προς απάντηση σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρεία με την επωνυμία “INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ” και το διακριτικό τίτλο “INTRAΚΑΤ” (εφεξής “η Εταιρεία”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας εξετάζει διαρκώς επιλογές για και αναζητά κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες που συνάδουν με το στρατηγικό της πλάνο, όπως άλλωστε έχει καταστεί ευρέως γνωστό στο επενδυτικό κοινό μέσω του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας, στο πλαίσιο της προσφάτως ολοκληρωθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η οποία είχε αποφασιστεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές προς τoν σκοπό εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας “ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.”, θυγατρικής της εταιρείας “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” έχοντας υποβάλλει σχετική έγγραφη πρόταση. Η Εταιρεία αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της “ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ”. Ωστόσο, η Εταιρεία διευκρινίζει ότι έως αυτή τη στιγμή ουδεμία συμφωνία υφίσταται η οποία να αφορά την υλοποίηση της ως άνω εξαγοράς.

Περαιτέρω, η Εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η παρούσα ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως προαναφέρθηκε».

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

«Σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που παραπέμπει σε χθεσινά δημοσιεύματα, η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο “ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.” (εφεξής “η Εταιρεία”), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εχθές το βράδυ έγινε αποδέκτης μη δεσμευτικής επιστολής προθέσεως (Letter of Intent) εξαγοράς της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την εταιρεία Ιντρακάτ Α.Ε. Η επιστολή προθέσεως υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, και δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης κατά τα ανωτέρω.

Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα