Συγκλίνουν τράπεζες και Κυβέρνηση για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη

7 mins read

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της προστασίας της πρώτης κατοικίας μοιάζουν να βρίσκονται η Κυβέρνηση και οι Τραπεζίτες.
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν οι δυο πλευρές –όπως σας είχε ενημερώσει το DP από το Σάββατο- και δεν αποκλείεται από τη συνάντηση να βγει λευκός καπνός, δεδομένου μάλιστα ότι μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση της Κυβέρνησης στους θεσμούς.
Στη διελκυστίνδα μεταξύ μεγάρου Μαξίμου και Τραπεζιτών, φαίνεται να υποχώρησε το πρώτο μέρος που εξέφραζε ο «αδύναμος» για μια τέτοια σύγκρουση Αλέκος Φλαμπουράρης. Μοιάζει και είναι ηττημένος, δεδομένου ότι ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με τη μαξιμαλιστική άποψη περί προστασίας ακινήτων με αντικειμενική αξία μέχρι 200-250 χιλ. ευρώ, για να καταλήξουν -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- σε επίπεδα κάτω ως 100 χιλ. ευρώ.
Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες υποχώρησαν στο θέμα του είδους των δανείων που θα καλύπτει το νέο πλαίσιο. Ειδικότερα φέρονται να συμφώνησαν ότι η προστασία των υποθηκευμένων κατοικιών θα ισχύει, ανεξαρτήτως του είδους του δανείου ή της υποθήκης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα