Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): «Η επικήρυξη θα ήταν αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο»

12 mins read

Μια ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεση της με την επικήρυξη των δραστών που διαπόμπευσαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο.

Ειδικότερα, η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου, μετά την Αναστασία Γκαρά,  βρίσκει «επικίνδυνη» την επικήρυξη των δραστών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων και τα περισταστικά βίας, η κ. Αγαθοπούλου απάντησε «όσον αφορά τα ελληνικά πανεπιστήμια, το πρωτεύον που θα έπρεπε να συζητάμε για αυτά, θα ήταν η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Κι έχουμε δει δυστυχώς ότι από την ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, υπάρχει μια απαξίωση των ελληνικών πανεπιστημίων. Το ίδιο βλέπουμε να φέρνει και αυτή η κουβέντα, την οποία έχουμε ανοίξει σήμερα και επικεντρωνόμαστε στο ”νόμος και τάξη”. Προφανώς κανείς δεν θέλει βία μέσα στα πανεπιστήμια και δεν είναι ένας χώρος που θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες πράξεις. Προφανώς και η αποκρουστική εικόνα, που είδαμε τις τελευταίες ημέρες με την διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, δεν τιμά ούτε την χώρα ούτε τα ελληνικά πανεπιστήμια. Όμως στο όνομα της ασφάλειας μέσα στα πανεπιστήμια, πριν 15 μήνες καταργήθηκε το άσυλο. Άρα λοιπόν, όταν επαναφέρουμε τέτοιους είδους κουβέντες, πρέπει να βλέπουμε και το τι αποτέλεσμα είχαν αυτού του είδους οι αυστηροποιήσεις που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχουν αποτέλεσμα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν είναι αντίθετη με την επικήρυξη των δραστών που διαπόμπευσαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «η επικήρυξη αν δεν ήταν αστείο, θα ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο» και πρόσθεσε «ελπίζω πως αύριο δεν θα επικηρυχθεί και κάποιος, ο οποίος διοργανώνει μια διαδήλωση ή να μην επικηρυχθεί και κάποιος ο οποίος δεν φορά την μάσκα του».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα