Διάσημη Eλληνίδα σεφ προσφέρει σπανακόπιτες και ντολμάδες σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης

18 mins read

Γεύματα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία του Μανχάταν προσφέρει καθημερινά η Ελληνίδα σεφ και ιδιοκτήτρια του «Loi Estiatorio», Μαρία Λόη.

Όπως αναφέρει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, η Ελληνίδα σεφ η οποία εδώ και αρκετά χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, μαζί με τους συνεργάτες της, κρατώντας τσάντες με ατομικές μερίδες από σπανακόπιτα, ντολμάδες, φακές και σούπες, παραδίδουν καθημερινά στο ΝΥU Langone, στο Lenox Hill, στο Floatin Hospital, ενώ προσφέρουν και στο Columbia.

«Εχω ξεκινήσει αυτή την πρωτοβουλία για περισσότερο από ένα μήνα τώρα. Στην αρχή οι γιατροί ήταν πιο χαρούμενοι, χαμογελούσαν. Οσο περνούν οι μέρες, είναι πιο κουρασμένοι. Σου λένε ευχαριστώ μέσα από την ψυχή τους αλλά έχουν αυτή τη θλίψη στα μάτια τους.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι στην πρώτη γραμμή. Κάποιοι μου λένε ότι είμαι κι εγώ, αλλά είμαι πιο πίσω στην πρώτη γραμμή».

 

 

Η ίδια επισημαίνει πάντως τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προϊόντα και πρώτες ύλες αλλά και την βοήθεια που δέχεται από τους Ελληνες προμηθευτές ώστε να μπορεί να συνεχίζει να μαγειρεύει.

«Πλέον είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορείς να βρεις πρώτες ύλες για μαγείρεμα.

Ευτυχώς είμαι τυχερή γιατί οι Ελληνες με στηρίζουν και βοηθάνε. Εχω λάβει προϊόντα από το Σπάρτα (λάδι), το Νουνός, το Ηπειρος, o Φραγκιαδάκης από τη Βοστώνη, το Αθήνα (λάδι). Ακόμη και ο Ιταλός ιδιοκτήτης του Illy Café μου έδωσε καφέ και τους πηγαίνω μαζί με το φαγητό» λέει η Ελληνίδα σεφ.

«Εξω από το εστιατόριο, μπροστά στην πόρτα, έχει τοποθετήσει ένα γάντζο και μια επιγραφή που λέει: «Φαγητό για αστέγους». Εκεί κρεμάει κατά την διάρκεια της ημέρας σακούλες με φαγητό αλλά και το βράδυ πριν κλείσει. «Πρώτα οι άστεγοι στη γειτονιά ήταν δεκαπέντε, τώρα είναι πλέον πάρα πολλοί», τονίζει.

Πώς όμως καταφέρνει να τα βγάλει πέρα με τους υπαλλήλους; Οι πελάτες στη γειτονιά προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν. Κάποιοι αγοράζουν επιταγές δώρου για να τις δώσουν σε φίλους που θα τις χρησιμοποιήσουν στο μέλλον όταν θα ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά και έτσι να ενισχύσουν την επιχείρηση.

«Με τον τρόπο αυτό μπορώ να πληρώσω όσους δουλεύουν αυτό το διάστημα στην κουζίνα.»

Οι γείτονες και φίλοι της Μαρίας Λόη Τζάστιν και Αντζελα Κλερ ξεκίνησαν μέσω του «Gofundme» ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των εστιατορίων με τον τίτλο «Βοήθησε ένα εστιατόριο, τάισε έναν γιατρό».

«Το μαγαζί χάνει χρήματα, αλλά δεν θέλουμε χάσουμε ζωές. Πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Ετσι με έμαθε ο πατέρας μου και η μάνα μου. Εχω καλή ομάδα και δουλεύουμε με χαρά. Η ψυχή, η καρδιά και η αγάπη μπαίνει μέσα στο φαγητό» επισημαίνει η κ. Λόη.

Τα φαγητά που διανέμει η Ελληνίδα σεφ φτιάχνονται με βιολογικά προϊόντα. Σπανακόπιτες, όσπρια, σούπες, μπιφτέκια, όλα συνοδευόμενα από λαχανικά. «Ετσι θα κρατήσουμε τη διατροφή μας σε ισορροπία και θα βοηθήσουμε το σύστημά μας να είναι υγιές», συμπληρώνει.

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα