ΑρχικήΠαραπολιτικάΓιατί η ΝΔ είχε διαγράψει την Αφροδίτη Λατινοπούλου

Γιατί η ΝΔ είχε διαγράψει την Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έπιασε οριακά 3% κι εξασφάλισε μία έδρα στην Ευρωβουλή.

Η πολιτικός από την Θεσσαλονίκη υπήρξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από την οποία όμως διαγράφηκε πριν από δυο χρόνια. Αφορμή ήταν μια ανάρτησή της για τη Δανάη Μπάρκα την οποία είχε αποκαλέσει «λάθος πρότυπο».

Αναδημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται σε εμφάνιση της παρουσιάστριας της εκπομπής «Πάμε Δανάη» στην παραλία. Και σχολίασε πως δεν θα πρέπει να προβάλλονται άτομα με παχυσαρκία.

Σε ανάρτηση της η Αφροδίτη Λατινοπούλου είχε γράψει «Αντί να ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα που είμαστε η ν.1 χώρα στην Ευρώπη στην παιδική αλλά και στην ενήλικη παχυσαρκία, προβάλλουμε τέτοια λάθος πρότυπα υγείας στα πλαίσια της woke culture. Θα το πληρώσουμε δυστυχώς αλλά θα είναι αργά».

Το επόμενο πρωί η Δανάη Μπάρκα απάντησε στη Λατινοπούλου ζωντανά από την εκπομπή της στο Mega όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κόμμα που τη φιλοξενεί, θα πρέπει να λάβει δράσεις άμεσα.

Τι είχε ανακοινώσει η ΝΔ μετά το περιστατικό

Λίγη ώρα μετά, η ΝΔ ανακοίνωσε πως θέτει εκτός οργανογράμματος της ΝΔ την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε πως «Η πολιτεύτρια Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν έχει κανένα αξίωμα ή θέση στο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ούτε σε τοπικό ούτε σε κεντρικό επίπεδο και δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Μια εβδομάδα μετά το περιστατικό η Αφροδίτη Λατινοπούλου σε βίντεο της αναφέρθηκε στην απομάκρυνσή της από τη Νέα Δημοκρατία για την επίθεση εναντίον της παρουσιάστριας.

Σε ανάρτησή της ανέφερε αναλυτικά:

«Η απομάκρυνσή μου συνέβη για κάποιον από τους τρεις λόγους»

«Η απομάκρυνσή μου συνέβη για κάποιον από τους τρεις λόγους: Είτε γιατί η αριστερά φτερνίζεται, η ΝΔ παθαίνει πνευμονία και τρέχει να κάνει διαγραφές στελεχών. Είτε γιατί πλέον το Μαξίμου υπηρετεί ξεκάθαρα την πολιτική ορθότητα και την ατζέντα των δικαιωματιστών. Είτε γιατί την απομάκρυνσή μου απαίτησε δύο φορές παρουσιάστρια πρωινάδικου του Mega, που όλοι γνωρίζουμε πόσο στενές σχέσεις έχει με τη ΝΔ, το κανάλι όπου εργάζεται.

Όμως γνωρίζανε καλά ότι λόγος διαγραφής δεν υπήρχε κανένας. Διότι, δεν έκανα τίποτα το επιλήψιμο. Έθιξα δύο σημαντικά ζητήματα. Το τεράστιο που αφορά την παχυσαρκία και το πώς προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο κάποιοι δημοσιογράφοι στα πλαίσια της woke κουλτούρας. Τι θα λέγανε λοιπόν; Πως προσέβαλα την αξιοπρέπεια της Μπάρκα; Αφού δεν την πρόσβαλα.

Πώς έκανα body shaming; Αφού δεν έκανα. Η διαγραφή αγαπημένοι μου φίλοι απαιτεί αιτιολόγηση, Όμως, στο Μαξίμου καταλάβανε πως μια τέτοια εξωφρενική εξήγηση για ενδεχόμενη διαγραφή μου θα εξαγρίωνε ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Οπότε προσπάθησαν να με διώξουν μέσω κύκλων και μέσω διαρροών, ό,τι πιο άνανδρο έχω συναντήσει στην πολιτική μου καριέρα έως και σήμερα.

Λυπάμαι πολύ για την οβιδιακή μεταμόρφωση της ΝΔ από ένα κεντροδεξιό κόμμα σε ένα κόμμα που έχει καταντήσει ένα καταπράσινο ποτάμι, που υπηρετεί πιστά την ορθοπολιτική ατζέντα των Democrats της Αμερικής και σε λίγο θα ανταγωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τους επαγγελματίες δικαιωματιστές.»