Γιατί ο Μητσοτάκης δεν ζητά απλώς την «αντισύριζα» ψήφο

10 mins read

Μια ενδιαφέρουσα στιγμή της χθεσινής βόλτας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κορυδαλλό ήταν, όταν μια κυρία του είπε ότι είναι «αντισύριζα» και αυτός της ζήτησε με τη σειρά του της απάντησε ότι δεν θέλει να είναι αντισύριζα, αλλά να είναι με τη ΝΔ.

Βεβαίως, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι τρελός. Ξέρει πολύ καλά ότι καμία ψήφος δεν «βρωμάει» στην κάλπη, ούτε έχει διαφορά μια ψήφος με αντισύριζα λογική από μια ψήφο με συνειδητή στήριξη της ΝΔ στο τελικό αποτέλεσμα. Όλες, εν τέλει, υπέρ της ΝΔ αθροίζονται.

Ο λόγος, όμως, που ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στη θετική ψήφο, είναι συγκεκριμένος: αν απλώς εμφανιστεί ως ένας εκφραστής του «αντισύριζα» ρεύματος, τότε οι μέρες μιας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι δύσκολες. Γιατί θα είναι απλώς το προϊόν μιας διαμαρτυρίας και της οργής αρκετών πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα έχει, όμως, ισχυρή εντολή στα χέρια του, προκειμένου να προχωρήσει με το σχέδιό του.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ επενδύει στη θετική ψήφο των πολιτών, προτάσσοντας το πρόγραμμα του κόμματος. Θέλει, με άλλα λόγια, να μην καταψηφίσουν απλώς τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες, αλλά να υπερψηφίσουν και τη ΝΔ, όχι για να της δώσουν μια πίστωση χρόνου που δεδομένα δεν θα έχει, αλλά για να έχει ισχυρή ώθηση να κάνει τις αλλαγές που ευαγγελίζεται.

Και, φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης ξέρει καλά ότι μόνο με το «αντισύριζα» μέτωπο, όσο ισχυρό και παθιασμένο και να είναι, αυτοδυναμία δεν πετυχαίνεις εύκολα. Άρα, πρέπει ο πολιτικός λόγος και το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ να έχει και θετική προοπτική, με έμφαση τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, κατά τρόπο απτό, που να τον καταλαβαίνουν.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments