Η Ράικου, η Παπαδάκου και η εκδήλωση του Κούλογλου

16 mins read

Η κατάθεση της τέως εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν αποκαλυπτική. Αποκαλυπτική, όμως, ήταν και για τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, την οποία κατηγορεί ευθέως ως επισπεύδουσα για την υπόθεση και φερόμενη να ζητά πιεστικά την άσκηση δίωξης εις βάρος πολιτικών προσώπων.

Η περίπτωση της κ. Παπαδάκου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Βεβαίως, τα όσα λέει η κ. Ράικου εναντίον της δεν δεσμεύουν παρά μόνο την ίδια την καταγγέλλουσα. Από την άλλη, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τη δημοσιογραφική σπουδή της κ. Παπαδάκου, η οποία σε πλείστες όσες περιπτώσεις διαψεύστηκε ως προς τις προαναγγελίες που έκανε από τα μέσα που συνεργαζόταν.

Το αν η κ. Παπαδάκου ήταν βραχίονας ενός οιωνεί παραδικαστικού συστήματος, μένει να αποδειχθεί από την έρευνα που θα κάνουν οι εισαγγελικές αρχές. Αυτό, βεβαίως, είναι το ποινικό σκέλος της ιστορίας που την αφορά. Ως προς το πολιτικό, από την άλλη, τα πράγματα είναι σαφέστερα. Άλλωστε, η παρουσία της-χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να την κρύψει-στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλουγλου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου δεν αφήνει και πολλά ερωτηματικά…

Ο εξ απορρήτων

Παρέμβαση Παπαδάκου στην εκπομπή Evening Report: Τι απαντά στην Ε. Ράικου (βίντεο)

Μετά τα δημοσιεύματα που εμπεριέχουν καταγγελίες της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου σχετικά με τον ρόλο της Γιάννας Παπαδάκου στην υπόθεση Νοβάρτις, η δημοσιογράφος απάντησε με παρέμβαση της στην εκπομπή Evening Report του Action 24 που παρουσιάζει ο Γιώργος Κουβαράς.

Χαρακτήρισε αθλιότητες, ψευτιές και συκοφαντίες όσα της καταλογίζει η Ελένη Ράικου.

Διέψευσε ότι πίεσε την Εισαγγελέα Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis ενώ διέψευσε επίσης και τα περί off shore Βενιζέλου-Παναγιωτάκη λέγοντας μάλιστα πως «κακώς αναφέρεται το όνομα του κ. Βενιζέλου».

«Δεν μετανιώνω ούτε για μια αράδα από όσα έχω γράψει», είπε ενώ επετέθη κατά της κας Ράικου, υποστηρίζοντας ότι την στοχοποίησε επειδή αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της χρηματοδοτούνταν από τη Novartis.

«Είναι η τελευταία που μπορεί να με εγκαλέσει η κα Ράικου, έχει 8 πειθαρχικά εις βάρος της στον Α. Πάγο» είπε και προειδοποίησε: «Θα στραφώ νομικά εναντίον της και σε όποιον αναφέρει το όνομά μου».

Μάλιστα ανέφερε ότι «μετά από ένα ραντεβού μου με την κυρία Ράικου βρήκα το αυτοκίνητό μου σπασμένο σε ένα πάρκινγκ» σπεύδοντας να πει ότι δεν υπονοεί κάτι αλλά απλώς καταγράφει το γεγονός.

 

 

Facebook Comments