Κακλαμάνης – Καμίνης κατά λαμπερών ονομάτων

15 mins read

Τα ονόματα διάσημων και λαμπερών ονομάτων που εμφανίζονται ως οι κρυφοί άσσοι των κομμάτων προκειμένου να κάνουν τα ευρωψηφοδέλτια τους ελκυστικά αντιμετωπίζονται από κορυφαία στελέχη των κομμάτων ,ε καχυποψία και με ενόχληση.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γιώργος Καμίνης αν και έχουν πολλές διάφορες σε θέματα πολιτικής τους ενώνει η κοινή άποψη όσον αφορά τα λαμπερά ονόματα των ευρωεκλογών Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η ευθύνη είναι στα κόμματα που θα χρίσουν τους υποψήφιους και μετά στο λαό που θα βάλει τον σταυρό. Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και αντιπρόεδρος της βουλής εκτιμά ότι ένας Ευρωβουλευτής πρέπει να έχει συγκεκριμένα τυπικά προσόντα για να λειτουργεί σωστά στην ευρωβουλή. «Οι συμφωνίες που προκύπτουν στο ευρωκοινοβούλιο δεν γίνονται την ώρα της επίσημης συνεδρίασης που υπάρχει μετάφραση . Γίνονται στα καφέ, στις επιτροπές, στους διαδρόμους .

Το λιγότερο προσόν που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος είναι να γνωρίζει και να μιλά καλά δυο γλώσσες» Μάλιστα ο κ. Κακλάμανης αμφισβητεί και την κρατούσα άποψη ότι τα λαμπερά ονόματα προσελκύουν επιπλέον ψήφους. «Δεν ξέρω αν τα λαμπερά ονόματα προσελκύουν ψήφους . Κυρίως παίρνουν μεγάλο κομμάτι ψήφων από αυτούς που ούτως ή άλλως θα ψήφιζαν το κόμμα που τους έχει συμπεριλάβει στους συνδυασμούς τους. Δεν πρέπει να γίνουν κανόνας τα λαμπερά ονόματα γιατί κοντεύουμε σχεδόν το σύνολο του ελληνικού θεάτρου είναι υποψήφιοι» .

Εξίσου επικριτικός είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Αυτό με τα λαμπερά ονόματα είναι μια τραγωδία για τη χώρα . Δεν έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι στην ευρωβουλή λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον της χώρας . Αντί να κάνουμε παρέλαση λαμπερών ονομάτων, διασημοτήτων, σταρ, ποδοσφαιριστών κλπ καλό θα ήταν τα κόμματα ειδικά για αυτές τις εκλογές που κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια με ανθρώπους που μπορούν να κατανοήσουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στην Ευρώπη και να υπερασπιστούν και να καταλάβουν το γεγονός ότι η θέση της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το βάθεμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Γιατί καλοί οι αθλητές οι ηθοποιοί κλπ αλλά ο καθένας εφ´ ω ετάχθη. Η ευθύνη πέφτει στους όλους των πολιτικών κομμάτων πρέπει να γνωρίζουν ποσό σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές και να πράξουν ανάλογα».

Facebook Comments