ΑρχικήΠαραπολιτικά«Καρφί» Στέφανου Μάνου επειδή δεν ανασχηματίστηκε ο Σταϊκούρας

«Καρφί» Στέφανου Μάνου επειδή δεν ανασχηματίστηκε ο Σταϊκούρας

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Στέφανου Μάνου ως προς τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ με μία μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρθηκε στον κ. Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Μάνος έγραφε: “Με ανακούφιση διάβασα ότι στις διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται ο υπουργός υποδομών κ. Σταϊκούρας. Ο πρωθυπουργός προφανώς εκτίμησε την σπάνια ικανότητα του κ. Σταϊκούρα να καθυστερεί, γεγονός που ταιριάζει στον συντηρητικό χαρακτήρα της παράταξης που κυβερνά.
1. Πριν από μερικές εβδομάδες έγραψα για την καθυστέρηση (άρνηση) του κ. Σταϊκούρα να υπογράψει την απόφαση για τα διόδια της Εγνατίας Οδού. Επειδή δεν υπογράφει, τα έσοδα της Εγνατίας Οδού δεν επαρκούν για την κανονική συντήρηση της και το σημαντικότερο δεν ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και δεν εισπράττει το ΤΑΙΠΕΔ το πολυδιαφημισμένο τίμημα του 1,496 δισ. €.
2. Σήμερα μετά από πολύμηνη κυοφορία ο κ. υπουργός ακύρωσε για σκοτεινούς τεχνικούς λόγους την προμήθεια 100 ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων από την κινεζική εταιρεία BYD. Με τι θα τα αντικαταστήσει και πότε; Νέος διαγωνισμός σημαίνει καθυστέρηση 2,5 ετών και σημαντική αύξηση των τιμών λόγω πληθωρισμού. Αξιοσημείωτο είναι ότι η BYD είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως ώστε να είναι ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ποια κουσούρια εντόπισαν οι σύμβουλοι του κ. υπουργού για να διευκολύνουν την καθυστέρηση.¨”

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ