Κύρτσος- Κούλογλου συμφώνησαν στην κριτική στην κυβέρνηση

8 mins read

Oι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Στέλιος Κούλογλου παρουσίασαν, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα βιβλία τους με τίτλο «Ελλάδα 2019-2023, Μεταξύ ευρωπαϊκής προοπτικής και βαλκανικής ολίσθησης» και «Η κενή διαθήκη του Μωυσή 2020-22, Έργα και ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Το λόγο πήρε πρώτος ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για «εντυπωσιακή σύγκλιση μεταξύ της Αριστεράς που εκπροσωπεί ο Στέλιος Κούλογλου και του Renew Europe, δηλαδή των Φιλελευθέρων και του Κόμματος Μακρόν, που εκπροσωπώ εγώ. Οι περισσότερες ομάδες του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αριστερά, το Renew Europe, οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι, συνεργαζόμαστε στενά για να στηρίξουμε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα εκτιμώντας ότι απειλείται από τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως το δικό του βιβλίο και εκείνο του Γιώργου Κύρτσου έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία, όπως η απολογιστική διάθεση των τελευταίων ετών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοινό σημείο των δύο βιβλίων, όπως είπε, είναι το συμπέρασμα και των δύο ότι «η χώρα κατρακυλάει σε όλους τους δείκτες και πάει να ξαναγυρίσει στο κακώς εννοούμενο βαλκανικό περιβάλλον, της υπανάπτυξης».

 

Facebook Comments