Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ζητά συγγνώμη από την Opinion Poll

8 mins read

Συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα και υψηλού κύρους πανεπιστημιακός ο Ηλίας Νικολακόπουλος έχει συνδεθεί στη συλλογική αντίληψη με τις δημοσκοπήσεις.

Γι αυτό και έχει σημασία ότι έκρινε σκόπιμο να διορθώσει το λάθος του σε σχέση με την Opinion Poll. Είπε κάτι που δεν ίσχυε, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε σημαία, η εικόνα της εταιρείας δέχθηκε άδικο πλήγμα και ήρθε η ώρα της επανόρθωσης.

Η δήλωση του Ηλ.Νικολακόπουλου:

« Στις 3 Ιουνίου 2021, δήλωσα σε συνέντευξη που παραχώρησα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι η εταιρεία Opinion Poll δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και ότι, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί όταν κοιτάμε έρευνές της.

Εντούτοις, η ανωτέρω δήλωση δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα, αφού η εν λόγω εταιρείας είχε γίνει, λίγους μήνες πριν, μέλος του ΣΕΔΕΑ, με αποτέλεσμα να υπάγεται πλέον στον εσωτερικό έλεγχο που έχουν καθιερώσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο οποίος διασφαλίζει την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων.

Ως εκ τούτου, αισθάνομαι την υποχρέωση να ανασκευάσω την ανακριβή πληροφορία και να δηλώσω ότι δεν είχα κανένα απολύτως σκοπό συκοφάντησης ή μείωσης της υπόληψης και της αξιοπιστίας του Ζαχαρία Ζούπη και της εταιρείας Opinion Poll και κανένα σκοπό πρόσκλησης της όποιας ζημίας στην συγκεκριμένη Εταιρεία Δημοσκοπήσεων.»

 

Facebook Comments