Ο Κασιμάτης «σφάζει» τον Κυρανάκη

9 mins read

Στη στήλη του στα ΝΕΑ, «Πανδώρα», ο Στέφανος Κασιμάτης ειρωνεύεται τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη για τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει σχετικά με το ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Να εξάρω τη σπάνια σεμνότητα του βουλευτή Κώστα Κυρανάκη της ΝΔ,  ο οποίος απέφυγε τις επινίκιες δηλώσεις, μετά την ανακοίνωση της είδησης για το εμβόλιο της Pfizer. Να υπενθυμίσω ότι, προ δύο εβδομάδων, ο καλός βουλευτής είχε εκφράσει σε δριμύ ύφος την απογοήτευσή του για τη διεθνή (sic) επιστημονική κοινότητα, λόγω της καθυστέρησης στην παραγωγή του εμβολίου. «Το έχω πει πολλούς μήνες πριν» είχε δηλώσει με την αυστηρότητα του ειδικού που ξέρει για τι μιλάει, «θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων»! Οπως ήταν επόμενο, η δυσαρέσκεια Κυρανάκη έπεσε σαν κόλαφος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, η οποία αμέσως ανασκουμπώθηκε, στρώθηκε στη δουλειά και, ιδού, δεκαπέντε ημέρες αργότερα το εμβόλιο!

Να εξηγήσω ότι αστειεύομαι. Οχι ότι δεν είναι αμέσως αντιληπτό, αλλά οφείλω να το κάνω, προκειμένου να προστατεύσω τον ίδιο τον Κ. Κυρανάκη, στην περίπτωση που το διαβάσει. Διότι ένας αγέρωχος νέος, που νομίζει ότι είναι τόσο απλό να κρίνει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να πιστέψει σχεδόν οτιδήποτε για τον εαυτό του…»

Facebook Comments