ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ Μητσοτάκης στον ΑΔΜΗΕ

Ο Μητσοτάκης στον ΑΔΜΗΕ

Λίγο μετά τις 9.30 χθες το πρωί, κι έχοντας μόλις επιστρέψει από την Κρήτη, ο Πρωθυπουργός έφτασε στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Κρυονέρι.

Ο “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ γράφει:

“Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Ρυθμιστή, των Διαχειριστών και των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για την ετοιμότητα του συστήματος ηλεκτρισμού απέναντι στον παρατεταμένο καύσωνα, όπως ήδη γνωρίζετε.

Ο Πρωθυπουργός οδηγήθηκε από τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, στο control room του Κέντρου Ελέγχου όπου σε ψηφιακό πίνακα απεικονίζονται όλες οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και οι γραμμές μεταφοράς. Πράκτορές μου στο κτίριο με ενημέρωσαν πως εκτός από την ατζέντα της σύσκεψης ο Μητσοτάκης θέλησε να κουβεντιάσει κι άλλα πράγματα. Ρώτησε, ας πούμε, για το καλώδιο Πελοποννήσου – Κρήτης αλλά και για το επόμενο μεγάλο έργο της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πάντως, είχε και ιστορικής φύσης απορίες.

Τι εννοώ; Ζήτησε να μάθει πότε ήταν η δυσκολότερη στιγμή για την ευστάθεια του συστήματος. Ο πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, λοιπόν θυμήθηκε ένα περιστατικό ανήμερα της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας το 2007. Τότε όταν όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο μία πυρκαγιά σε υποσταθμό του Κοσόβου έσβησε όλα τα φορτία των διασυνδέσεων των Βαλκανίων.

Το «ντόμινο» των μπλακ άουτ έφτασε και στην Ελλάδα με τον ΑΔΜΗΕ, όμως, να προλαβαίνει τη γενική συσκότιση”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ