Ο Παύλος Χρηστίδης εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

7 mins read

Ο πρώην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης έχει συγκλονιστεί με τη γενναιότητα με την οποία η Ιωάννα Παλιοσπύρου δίνει τη μάχη της ζωής της μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

Και εξέφρασε το θαυμασμό του με μια πολύ συναισθηματική ανάρτηση:

«Προσπαθώ να φανταστώ πώς είναι να ξυπνάς κάθε πρωί και να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλά σου να αγγίζουν τις ουλές. Πώς αυτοπροσδιορίζεσαι όταν έχει σπάσει το πιο αυτονόητο μέσο αυτογνωσίας: η εικόνα.

Η Ιωάννα Παλαιοσπύρου είναι ηρωίδα γιατί μας δείχνει το μεγαλείο του ανθρώπου. Είναι ηρωίδα γιατί μας ξαφνιάζει – ενδεχομένως ξαφνιάζει κι η ίδια τον εαυτό της. Ξαφνιάζει το γεγονός ότι δεν μετατράπηκε σε θύμα που επιζητεί την λύπηση αλλά πήρε τα γκέμια της ζωής της στα χέρια της και επιδεικνύει μια προσήλωση στην διαδικασία αυτογνωσίας της. Μια διαδικασία που οδηγεί τα βήματά της για να βγει από τα σκοτάδια στα οποία θέλησε να την καταδικάσει κάποια. Δεν έμεινε σιωπηλή, δεν κρύφτηκε αλλά κάνει μια επίπονη διαδρομή στο φως. Δεν φοβάται να αντικρίζει τις πληγές της γιατί μόνο γνωρίζοντας τες καλά μπορεί να χτίσει ένα νέο αφήγημα ζωής.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα