Οι συμβουλές της Διαμαντοπούλου στον Ανδρουλάκη

8 mins read

Η επικεφαλής της επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους πρώην Επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και μετά τη νίκη του Ν. Ανδρουλάκη εξέφρασε τη χαρά της.

Το επόμενο βήμα είναι να του δώσει συμβουλές για τα διακυβεύματα της επόμενης περιόδου (με συνέντευξή της στο ieidiseis και τον Β. Σκουρή):

Ξεκινά με εξαιρετικές προϋποθέσεις και με πολύ καλή πολιτική συγκυρία. Θα κριθεί σε τρία επίπεδα:

Το πρώτο είναι η διαχείριση του εσωτερικού του κόμματος ώστε να συνεχίσει με μία «ειρηνική» ενότητα. Αυτό φαίνεται μάλλον σχετικά εύκολο, γιατί η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές για την ηγεσία, έλυσε και το θέμα της ενότητας.

Το δεύτερο είναι η ποιότητα της αντιπολίτευσης, η οποία φυσικά και πρέπει να είναι δυναμική, αλλά όχι υστερική και μακριά από την αγοραία γλώσσα που είδαμε να εγκαθίσταται τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό σύστημα.

Το τρίτο και πιο σημαντικό, η διατύπωση ενός πολιτικού διακυβεύματος και όχι ενός κυβερνητικού προγράμματος, για το πού θέλει να πάει η χώρα τον 21ο αιώνα, με ποιους και πώς. Απαιτούνται δηλαδή, νέες ιδέες και νέος πειστικός λαϊκός και πατριωτικός λόγος για τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα, οι πολίτες και προσωπικά ο καθένας.”

 

Facebook Comments