Όταν κάποιες εφημερίδες «έβλεπαν» σχέδιο εμπρηστών στο Μάτι (photos)

7 mins read

Οι αποκαλύψεις της «Καθημερινή», που συνοδεύονται από ηχητικά ντοκουμέντα, για σχέδιο συγκάλυψης ευθυνών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, προκαλούν ανατριχίλα, αλλά και ερωτηματικά για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης δύο χρόνια πριν.

Τότε, που ο βασικός ισχυρισμός της κυβέρνησης έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού» σε Κινέττα και Πεντέλη, ισχυρισμός έωλος όπως αποδείχθηκε γρήγορα, καθώς αποδείχθηκε ότι οι δήθεν «συνταρακτικές» αποδείξεις δεν ήταν δορυφορικοί χάρτες, αλλά απλές εικόνες τις οποίες βρήκαν στην εφαρμογή… google maps, ενώ σύντομα αποκαλύφθηκε και η παρουσία του 65χρονου που έκαιγε ξερόχορτα στην περιοχή Νταού Πεντέλης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ωστόσο, πολλά πρωτοσέλιδα εκείνου του Ιουλίου του 2018, είχαν σπεύσει να υιοθετήσουν αμάσητο το αφήγημα του τότε υπουργού Νίκου Παππά και όλης της κυβέρνησης. Η ανεξάρτητη, ερευνητική δημοσιογραφία στα καλύτερα της; Πρόκειται για τα ίδια Μέσα που πλέον έχουν υιοθετήσει καταγγελλτικό ρόλο έναντι άλλων Μέσων, ως μαχητές της αλήθειας και της αντικειμενικότητας.

Δείτε και κρίνετε:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Facebook Comments