Πέτσας: «Έγκλημα συγκάλυψης στο Μάτι» -ΣΥΡΙΖΑ: «Άθλια πολιτική καπηλεία»

32 mins read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πέτσα

Έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που έρχονται σήμερα στο φως από την «Καθημερινή». 

Σύμφωνα με αυτά: – Η τότε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επικαλούμενη άνωθεν εντολές και οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και για τη διατήρηση στο απυρόβλητο εμπλεκόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. – Καταγράφονται απειλές με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του εμπειρογνώμονα του Σώματος, – Διαπιστώνεται προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων, και – Αναδεικνύεται η πλήρης απαξίωση των εισαγγελικών Αρχών από τους τότε αρμοδίους, που παραπέμπουν σε αδίστακτο παρακρατικό μηχανισμό.

Όλα αυτά, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκαλούν ανατριχίλα. Αλλά και οργή σε όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνουν την εικόνα που είχαν αποκομίσει για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η κυβέρνηση Τσίπρα. Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι.

Πρακτικές σαν κι αυτές που καταγγέλλονται δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα.

Η τότε αρμόδια Υπουργός κυρία Όλγα Γεροβασίλη, αντί να απειλεί άλλους, οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις, όπως και η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας για το Μάτι θα πέσει στο κενό»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για «άθλια πολιτική καπηλεία», ενώ συμπληρώνει ότι «οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ προσπαθεί για ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στο Μάτι για να προάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης. Επιλέγει μάλιστα, επιχειρώντας μια χυδαία σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο, να το κάνει αυτό τη μέρα ακριβώς που οι άνθρωποι της περιοχής αλλά και όλοι οι Έλληνες κάνουν μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αφήνει μια ακόμη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να πάει χαμένη, δήθεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις και μιλά ξανά για ευθύνες. Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕ μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη αναβάθμισε σε ΓΓ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας.

Και σήμερα, μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει την  οικονομία, επιλέγει να κάνει πάλι αυτό που γνωρίζει καλά: φθηνή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με συκοφαντίες, μπας και αλλάξει η ατζέντα.

Η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  στις έρευνες για το Μάτι.  

Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη

Η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, έγραψε το ακόλουθο σχόλιο ως απάντηση στο δημοσίευμα της «Καθημερινής»:

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον.»

Υπενθυμίζεται ότι η «Καθημερινή» γράφει στην πρώτη σελίδα η Καθημερινή: «Δύο χρόνια μετά την αποφράδα 23η Ιουλίου 2018, μεσίστια τότε η ελληνική σημαία, τα συγκλονιστικά και τεκμηριωμένα στοιχεία που αποκαλύπτει η “Κ” αναζωπυρώνουν την αδικαίωτη οργή συγγενών θυμάτων της εκατόμβης στο Μάτι, σοκάροντας κατά κυριολεξία για τη διαδρομή αυτουργών του εγκλήματος, την ανεπάρκεια τους και κατόπιν με την ωμή, συντεταγμένη και χυδαία απόπειρα συγκάλυψης του. Πώς; Το κεντρικό πρόσωπο, ο πραγματογνώμων αξιωματικός Πυροσβεστικής στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει το “τι έφταιξε”, δέχθηκε ευθεία απειλή από την κορυφή του Σώματος; Θάψ’ ταμ μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, “από το υπουργείο”, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιαχ’ τα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα. Και μη γράψεις για ευθύνες ανώτερων σου, θα σε σκίσουμε… Θες καμία δυσμενή; Ο βόρβορος που αναδύεται όζει και από προγενέστερες επιχειρησιακές διαπλοκές ανώτερων αξιωματικών, έναν εμφύλιο, για το δαχτυλίδι της ηγεσίας».

Facebook Comments