ΑρχικήΠαραπολιτικάΌταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδιδε επιστημονικά τον «πολακισμό»

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδιδε επιστημονικά τον «πολακισμό»

Κ.Δ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξέρει ότι ένα χαρακτηριστικό που του προσδίδει θετικό πρόσημο είναι ότι δεν είναι τοξικός. Του το αναγνωρίζουν αναλυτές, το ξέρουν και οι συνεργάτες του. Ενδεχομένως γι’ αυτό να αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν και συντηρούν ένα τοξικό κλίμα», με αφορμή το επεισόδιο Πολάκη στη Βουλή. Θέλοντας να διαχωρίσει τον εαυτό του, τσουβαλιάζει τη Νέα Δημοκρατία σε μία «σύγκρουση χούλιγκανς», στην οποία δεν συμμετείχε κανείς πέραν του Πολάκη. Μονόπρακτο ήταν και παίχτηκε επί μία ώρα.

Τα χαΐρια του Πολάκη πάντως του έχουν προσδώσει και δικό του όρο, τον «πολακισμό», τον οποίο έχει αποδώσει με επιστημονική ακρίβεια ένας πολιτικός από το δικό τους κόμμα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το 2020:

«Ένα ακραίο φαινόμενο, πολιτικής αισθητικής, το οποίο λειτουργεί και ως μήνυμα προς πολίτες, προς κοινωνικές ομάδες, προς συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ότι δεν υπάρχει ούτε νομικό πλαίσιο, ούτε όριο, ούτε κανόνας συμπεριφοράς, ότι μπορούμε να φερόμαστε με θράσος και ότι αυτό τελικά κατισχύει, γιατί κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το μεγάλο θράσος».