ΑρχικήΠαραπολιτικάΠαπανώτας: «Με φάγανε, καλή χώνεψη» – Η πρώτη αντίδραση της Μπεκατώρου

Παπανώτας: «Με φάγανε, καλή χώνεψη» – Η πρώτη αντίδραση της Μπεκατώρου

Καλεσμένος στο Happy Day βρέθηκε το πρωινό της Παρασκευής (19/4) ο Δημήτρης Παπανώτας.

Ο δημοσιογράφος του Alpha, από μία διαφορετική θέση από αυτήν που τον έχουμε συνηθίσει στην εκπομπή, αναφέρθηκε στον σάλο που προκάλεσε η διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μία επίμαχη δήλωσή του σχετικά με τις γυναίκες.

 

 

«Δεν θα κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε στην προκριματική φάση», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Μου έκανε εντύπωση που έβλεπα το πρωί σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, που έχει και το πρωτότυπο υλικό της δήλωσής μου, να λένε ότι «δεν μπορεί να μιλάει ο κύριος Παπανώτας για κοπτοραπτική» και έπαιξαν τα 5 δευτερόλεπτα από τα 5 λεπτά με φλασιά, είναι δύο κομμάτια ενωμένα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του και αυτό είναι απαράδεκτο», κατήγγειλε ο δημοσιογράφος του Alpha, αναφερόμενος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Εγώ μπήκα σε αυτόν τον χώρο ως συνδικαλιστής της Αριστεράς, μόνος μου. Δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν, εξέφρασα την έκπληξη και τη χαρά μου στα μέλη του κόμματος για τις εκλογές και δεν είδα πουθενά τον πρόεδρο, παρά μόνο σε μία εκδήλωση», σχολίασε αμέσως μετά ο Δημήτρης Παπανώτας.

 

 

«Δεν θα απαντήσω πολιτικά για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα που πιστεύω. Είχα σκεφτεί να παραιτηθώ και να γυρίσω στη δουλειά μου πριν ανακοινώσει ο Κασσελάκης τη διαγραφή μου», παραδέχθηκε ο δημοσιογράφος.

«Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια στελέχη που εγώ υπερασπιζόμουν δημόσια, οι ίδιοι άνθρωποι τελικά μου έσκαβαν τον λάκκο. Δεν είμαι χθεσινός. Εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά στην τηλεόραση, είμαι από τους λίγους. Έχω καταθέσει τις απόψεις μου στην τηλεοπτική μου πορεία. Ήταν ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με έφαγαν. Ευχαριστώ πολύ, καλή χώνεψη», κατέληξε στη συζήτησή του με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή ο Δημήτρης Παπανώτας.

 Σοφία Μπεκατώρου: «Χαίρομαι που το κόμμα έχει γρήγορα αντανακλαστικά»

Την ίδια ώρα, η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το πρώτο της δημόσιο σχόλιο αναφορικά με την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, καθώς εκτιμάται ότι και η δική της παρέμβαση όταν κάλεσε «το κόμμα να κάνει την κίνηση που πρέπει» φαίνεται ότι βάρυνε στην οριστική απόφαση για τον συνυποψήφιό της.

 

 

«Χαίρομαι που το κόμμα έχει γρήγορα αντανακλαστικά, χρειάζεται ο πρόεδρος να ακούει το κοινό αίσθημα και χαίρομαι που είναι αυτός καπετάνιος» ανέφερε αρχικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η παρέμβασή της δεν είχε μορφή «τελεσίγραφου» εκ μέρους της. Σε κάθε περίπτωση, η άμεση κίνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε -μεταξύ άλλων- ενσυναίσθηση, τόνισε.

«Δεν έβαλα τελεσίγραφο για την παραμονή Παπανώτα, δεν λειτουργώ έτσι, εγώ περίμενα πώς θα σταθεί το κόμμα. Από εκεί και πέρα έκανε άμεση κίνηση ο κ. Κασσελάκης και αυτό δείχνει ενσυναίσθηση και δείχνει το πού θέλουμε να πάμε. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα και λυπάμαι αν πέρασε ότι υπήρχε τελεσίγραφο, που δεν υπήρξε. Έγινε ένας σχολιασμός πάνω στις προσωπικές απόψεις του κ. Παπανώτα όπου κλήθηκα να πάρω μια θέση γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δίνουμε την αληθινή έκταση του πράγματος» είπε χαρακτηριστικά.