Ποιος δίνει τις λίστες στον Βαξεβάνη;

14 mins read

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ “φωτογραφίζει” τον διαρροέα που δίνει λίστες υποκλοπών στην εφημερίδα “Documento”. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει σε παρασκηνιακή συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, γράφει μεταξύ άλλων:

“… για μένα είναι διάφανο το τι συμβαίνει. Αυτός που διοχετεύει τις λίστες με τα ονόματα δεν επιχειρεί μόνο να εκβιάσει την, επαναλαμβάνω, αμήχανη κυβέρνηση, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχει επιτύχει και συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσει την ασυλία του, εάν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει ποτέ στην εξουσία.

Δεν είναι μόνο ότι πριν καν η εφημερίδα του Κ. Βαξεβάνη φτάσει στο πρακτορείο Τύπου, Σάββατο απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει για τις εγκληματικές ευθύνες της σχετικά με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ (;) της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων!

Είναι και οι επίμονες πληροφορίες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ήδη από τριμήνου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου δηλαδή, τι μπορεί να διαθέσει ο «διαρροέας». Τον Σεπτέμβριο «αποκαταστάθηκε» μέσω κοινών γνωστών η διακοπείσα τον Δεκέμβριο του 2018 σχέση του με το κόμμα. Υπήρξαν, λέγεται, πολλές συναντήσεις, μεταξύ των δύο πλευρών, αρχικά με δικηγόρους των δύο πλευρών, και εν συνεχεία με προσωπική συνάντηση, στην οποία ο «διαρροέας» δεσμεύθηκε ότι θα υπηρετήσει έναν σχεδιασμό, χωρίς υπαναχωρήσεις. Οτι θα το πάει το πράγμα ως το τέλος, χωρίς πισωγυρίσματα. Και χωρίς αναστολές.

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι επίμονες πληροφορίες στις οποίες προαναφέρθηκα, ακολούθησε ένας ολόκληρος σχεδιασμός για την κλιμάκωση των «αποκαλύψεων». Βήμα βήμα. Σε όλα τα επίπεδα. Από το πώς ένας κατάλογος θα διαδέχεται έναν άλλο, μέχρι το πώς θα αποδομηθεί εντελώς το Μέγαρο Μαξίμου με την παρακολούθηση, γραμματέων, ιδιαιτέρων, συμβούλων κ.λπ. Και από τον κλονισμό της σχέσης του Πρωθυπουργού με υπουργούς του, μέχρι το πώς όλο αυτό θα καταλήξει σε φάση τέτοια, ώστε να καταστεί αναπόφευκτη η εμφάνιση στη Δικαιοσύνη του «διαρροέα», υπό την ιδιότητα του «προστατευόμενου μάρτυρα», οπότε και θα πιστοποιηθεί η «αυθεντικότητα» των καταλόγων.”

Facebook Comments