Ο Πρετεντέρης τρολάρει τον Τζανακόπουλο

17 mins read

Αφιερωμένο στον Δ. Τζανακόπουλο είναι το σημερινό άρθρο του Γ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που έχει έντονα χιουμοριστική διάθεση:

“Ομολογώ ότι μου διέφυγε μια σημαντική εξέλιξη. Πέρασε απαρατήρητη, ενδεχομένως λόγω της εορταστικής ατμόσφαιρας ή της εθελοδουλείας των «πετσοταϊσμένων» ΜΜΕ που κρύβουν την αλήθεια.

Έρχομαι λοιπόν να επανορθώσω: ο Τζανακόπουλος έδιωξε τον Μητσοτάκη.

Μάλιστα. Στις 21/12 ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσταξε από τηλεοράσεως (ΑΝΤ1):

– Ο κ. Μητσοτάκης να προκηρύξει τώρα εκλογές και να φύγει το συντομότερο δυνατόν!

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Μητσοτάκης θα συμμορφωθεί στην προσταγή. Ενδεχομένως περίμενε απλώς να περάσουν τα Χριστούγεννα και να του πουν τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλά υπάρχουν μερικά κενά.

Πρώτον, εντάξει να προκηρύξει ο Μητσοτάκης τις εκλογές. Αλλά πότε να φύγει «το συντομότερο δυνατόν»; Πριν από τις εκλογές ή μετά; Δηλαδή να κατέβει στις εκλογές ή να μην κατέβει;

Δεύτερον, αν ο Μητσοτάκης πάρει μέρος στις εκλογές που θα έχει προκηρύξει κατόπιν εντολής Τζανακόπουλου, ποιος μας διασφαλίζει ότι δεν θα τις κερδίσει; Κι αν κερδίσει, τι να κάνει; Να φύγει; Να επιστρέψει; Να ρωτήσει τον Τζανακόπουλο;

Και μη μου λέτε «αυτά δεν γίνονται», διότι ο Μητσοτάκης είναι καμιά 15ριά μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Μια χαρά γίνονται.

Ευτυχώς το κενό έσπευσε να καλύψει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιόπουλος, ο οποίος (για να πω την αμαρτία μου) φαίνεται συμπαθέστατος. Νομίζω πως είναι ό,τι πλησιέστερο διαθέτουμε σήμερα σε χαρακτήρα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Επειδή λοιπόν είναι συμπαθέστατος, σημείωσα που είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα έχουν μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν συμπαθούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μονίμως πέφτουν έξω!» (iEidiseis.gr, 21/12).

Ελπίζω να έχει δίκιο. Διότι σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπαθούν όχι μόνο οι δημοσκοπήσεις αλλά περίπου και το 75%-77% των ελλήνων πολιτών. Δεν το λες συμπαθητικό.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που τον συμπαθούν. Σύμφωνα με ατράνταχτες πληροφορίες, έχουμε «δύο δημοσκοπήσεις ξένων πρεσβειών» (υποθέτω της Βενεζουέλας και ίσως του Μαλάουι…) αλλά και μια «ιδιωτική δημοσκόπηση» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…) που έχουν τρομοκρατήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτώ, λοιπόν. Πώς να μην προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης ώστε να φύγει το συντομότερο δυνατόν;

Τι άλλο περιμένει επιτέλους για να μας αδειάσει τη γωνιά; Καμία δημοσκόπηση από την πρεσβεία της Μπουργκίνα Φάσο; Ή μήπως την Bridging Europe και τον μαθητή του δασκάλου Βερναρδάκη;

Δεν το πιστεύω. Διότι όταν αποφασίσει να σε διώξει ο Τζανακόπουλος δεν υπάρχει οδός επιστροφής.

Ιδίως αν συμφωνήσει και ο Ηλιόπουλος. Μαζί με τον Παπαγιαννόπουλο, τον Αυλωνίτη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα”.

Facebook Comments