Σάρωσε η ΕΡΤ σε τηλεθέαση με την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

7 mins read

H απόφαση για την τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, δικαίωσε την επιλογή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ, καθώς το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού απεδείχθη απροσδόκητα μεγάλο.

Όπως αναφέρει το tinasmess.gr, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, η μέση τηλεθέαση της έκτακτης εκπομπής καταγράφηκε στο 18,6%, φτάνοντας στο τέλος της τελετής ακόμη και στο 22,4% και ξεπερνώντας έτσι όλα τα προγράμματα που μετέδιδαν εκείνη την ώρα όλα τα ελληνικά κανάλια.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου αντιμετωπίστηκε ως γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος λόγω και των ευρύτερων εξελίξεων στη Μεγάλη Βρετανία στην εποχή μετά το Brexit, γι’ αυτό και την τελετή μεταξύ άλλων μετέδωσαν σε ζωντανή σύνδεση διεθνή δίκτυα, όπως το CNN, η DW, το France 24, το Euronews, το Al Arabiya και βέβαια το BBC.

Την έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ1 παρουσίασαν ο Δημήτρης Απόκης και η Μαρία Αλεξάκη με τη συνδρομή της ανταποκρίτριας της δημόσιας τηλεόρασης στη Μεγάλη Βρετανία Ευδοξίας Λυμπέρη, αλλά και του δημοσιογράφου Χρήστου Ζαμπούνη.

Facebook Comments