ΑρχικήΠαραπολιτικάΘύμα απάτης μέσω τεχνητής νοημοσύνης ο Λοβέρδος

Θύμα απάτης μέσω τεχνητής νοημοσύνης ο Λοβέρδος

Θύματα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ψευδών πληροφοριών έπεσαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρώην υπουργού, ένα βίντεο τους εμφάνιζε να διαφημίζουν δήθεν τυχερό παιχνίδι, με όχημα την τεχνητή νοημοσύνη, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν «τους πολίτες στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Facebook».

Η δήλωση των Δημοκρατών

Για την υπόθεση, οι Δημοκράτες προχώρησαν στην παρακάτω δήλωση:

«Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για τη δημιουργία ψευδών πληροφοριών και την τεχνητή νοημοσύνη και την παραπλάνηση του κοινού αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία μας. Οι τεχνολογίες αυτές, ενώ έχουν πολλές θετικές εφαρμογές, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα για να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας κατά των κυβερνοεπιθέσεων και να εφαρμόσουν αυστηρούς κανονισμούς για την καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων. Επίσης, προτρέπουμε τους πολίτες να ενημερώνονται από αξιόπιστες πηγές και να μην συμβάλλουν άθελά τους στη διάδοση παραπληροφόρησης.

Η διαφάνεια, η αλήθεια και η δικαιοσύνη είναι θεμέλια της δημοκρατίας μας. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για την προστασία αυτών των αρχών, εξασφαλίζοντας ότι η φωνή της αλήθειας θα υπερισχύει πάντα των ψευδών και της παραπληροφόρησης.