Θύμα ληστείας στην Αργεντινή ο Κούλογλου – Δεν πήγε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

12 mins read

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου βρισκόταν στην Αργεντινή, σε αποστολή του ευρωκοινοβουλίου, την Πέμπτη, ημέρα έναρξης του συνεδρίου του κόμματός του.

Γι’ αυτό και απουσίαζε. Επιστρέφει, όμως, οπότε μπορεί να πάει στο Τάε Κβο Ντο για τη λήξη του. Στο Μπουένος Άιρες είχε μια δυσάρεστη εμπειρία, καθώς έπεσε θύμα ληστείας με τη σύζυγό του δημοσιογράφο Φωτεινή Λαμπρίδη.

Γράφει στο tvxs.gr

“Καθόμαστε με τη Φωτεινή σε ένα παγκάκι, μερικά μέτρα έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Κίρχνερ, σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες του Μπουένος Άιρες. Σουρούπωνε. Ενας τύπος με μάσκα πανδημίας κάθισε αστραπιαία δίπλα μου, μου έβαλε ένα πιστόλι στα πλευρά και ζήτησε τα λεφτά μας και τα κινητά τηλέφωνα.

Σε πέντε λεπτά θα μπαίναμε στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου διεξάγεται η συνάντηση της Eurolat, της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ και Λατινικής Αμερικής. Οταν αργότερα μπήκα στο κτήριο και εξιστόρησα τι συνέβη – θα σας τα διηγηθώ στη συνέχεια- οι παρόντες Αργεντίνοι είχαν να πουν από μια ιστορία καθημερινής εγκληματικότητας.”

(…)

Αφού απείλησε ότι θα μας σκοτώσει, ο καμπαλέρο με το πιστόλι έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Κίρχνερ πήρε τα λεφτά μας και το κινητό μου. Όμως δεν πυροβόλησε όταν δεν του έδωσα και το ρολόι μου, αλλά σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ηθικό δίδαγμα: διάβαζε τα στατιστικά μιας χώρας στο αεροπλάνο, πριν φτάσεις.

Δυστυχώς είχα τραβήξει καλές φωτογραφίες από εικόνες φτώχειας στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, που χάθηκαν μαζί με το κινητό. Δεν νομίζω ότι ο τύπος θα τις εκτιμήσει, για να κάνει έκθεση φωτογραφίας, ούτε τον κόβω να συχνάζει σε γκαλερί.

Κατά τα άλλα, όλα καλά πάντως. Ίσως με μια μικρή καθυστέρηση, μήπως εντοπιστεί το τηλέφωνο, επιστρέφω στην πατρίδα. Όπου ο Ελλην Μάκρι ξέχασε την αυτοδυναμία και μιλάει για κυβερνήσεις συνεργασίας, προφανώς για να μοιραστεί την καυτή πατάτα. Πριν χτυπήσει μόνο τη δική του πόρτα το ΔΝΤ, που κάνει βόλτες στη γειτονιά.

Facebook Comments