Το εξώδικο Κούλογλου για πολιτική σάτιρα και η απάντηση Μεϊμάρογλου

18 mins read

Το εξώδικο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα με την εξής εισαγωγή:

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου έστειλε εξώδικο στην “Μεταρρύθμιση” και τον εκδότη της Γιάννη Μεϊμάρογλου, θεωρώντας συκοφαντικό δημοσίευμα σε στήλη πολιτικής σάτιρας.

 

Η «Μεταρρύθμιση» δηλώνει ότι η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στη στήλη «Το σύνθημα της ημέρας» της 25/2/22, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έστειλε «ευχαριστήρια επιστολή» στον Στέλιο Κούλογλου, είναι ανακριβής. Ζητάμε συγγνώμη από τον κ. Κούλογλου και δημοσιεύουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας υπέδειξε να αναρτήσουμε στην εξώδικο διαμαρτυρία του (10/3/2022)

Ακολουθεί το κείμενο:

Την 25/2/2022, στην πρώτη σελίδα της «Μεταρρύθμισης», δημοσιεύσαμε το ακόλουθο δημοσίευμα, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, υπό τον τίτλο:

«Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχαριστεί τον Στέλιο Κούλογλου!»

«Στέλιο καρντάς,

Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά γιατί κατάλαβες ότι από τη στιγμή που η Ουκρανία είχε στρατό και όπλα στα σύνορά της ο Πούτιν ήταν αναγκασμένος να εισβάλλει.

Είμαι σίγουρος ότι κατανοείς επίσης, σε πόσο δύσκολες αποφάσεις με οδηγεί η παρουσία ελληνικού στρατού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άφεριμ γιαβρούμ

Ταγίπ

ΤΟ «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ «ΠΟΥΤΙΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»

 

Ακολουθεί το κείμενο του εξωδίκου και καταλήγει η “Μεταρρύθμιση”:

 

Κατά συνέπεια το προαναφερόμενο άρθρο μας για τον κ. Στέλιο Κούλογλου δεν στηρίχτηκε στην δέουσα δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν ανταποκρίνεται (κατά κανένα τρόπο) στις θέσεις που επί δεκαετίες ο ίδιος έχει υποστηρίξει και προβάλει είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως ευρωβουλευτής και συνεπώς στην πραγματικότητα, με τον τρόπο μάλιστα που διατυπώθηκε το δημοσίευμα μας θα μπορούσε να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του αδίκως.

Επιπλέον εξαιρετικά ατυχής υπήρξε και η αναφορά στο δημοσίευμα μας του «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ», μιας σημαντικής εκπομπής που έχει χαρακτηριστεί, από το παρατηρητήριο των διεθνών μέσων ενημέρωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» σαν «το σύμβολο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα»!

Με το παρόν δημοσίευμα θέλουμε να επανορθώσουμε και να δηλώσουμε ότι δεν είχαμε στόχο να βλάψουμε την τιμή και την υπόληψη του, τιμούμε το έργο του και λυπούμαστε βαθύτατα αν το δημοσίευμα μας αυτό έδωσε λαβή και έναυσμα σε εις βάρος του συκοφαντίες, επιθέσεις και εξυπηρετήσεις πολιτικών σκοπιμοτήτων, που ακολούθησαν από διάφορους χώρους και πρόσωπα, αλλά και από μερίδα αναγνωστών του ηλεκτρονικού κόμβου μας. Τέλος λυπούμαστε που το δημοσίευμα μας αυτό φάνηκε να στηρίζει μια εις βάρος του εκστρατεία συκοφάντησης από πολιτικό χώρο, ότι δήθεν ο κ. Κούλογλου υποστηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που επ’ ουδενί συμβαίνει.

 

Facebook Comments