Το παρασκήνιο της επιλογής Αποστολάκη: η απόπειρα συναίνεσης του Μητσοτάκη και η έντονη ενόχληση του Σαμαρά.

13 mins read

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στο παρασκήνιο, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να αναθέσει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στον κ. Αποστολάκη, πρώην υπουργό Άμυνας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δίνει μια σαφή εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους μια υπερβατική απόπειρα συναίνεσης από την πλευρά του Μητσοτάκη ήρθε τελικά να επιβεβαιώσει ότι με τον Τσίπρα δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, ούτε καν για θέματα που επιβάλλεται να μένουν εκτός κομματικής αντιπαράθεσης.

Ο πρωθυπουργός, μέχρι το σημερινό ανασχηματισμό, είχε επιχειρήσει και είχε σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να ανοίξει το δρόμο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών από την παράταξη που κοινοβουλευτικά εκπροσωπείται από το ΚΙΝΑΛ. Αυτή τη φορά θέλησε να το πάει ένα βήμα πιο πέρα, αξιοποιώντας έναν κορυφαίο υπουργό της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Είτε γιατί ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη «κατώτερος των περιστάσεων» όπως λέει το Μέγαρο Μαξίμου, είτε γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ τορπίλισε μια πρωτοβουλία συναίνεσης», το γεγονός είναι ότι η υπόθεση Αποστολακη είναι από αυτές που η παρούσα κυβέρνηση επιθυμεί να ξεχαστούν το συντομότερο δυνατό. Πάντως, αυτή η υπερβατική απόπειρα συναίνεσης, πριν ναυαγήσει λόγω του ίδιου του κ. Αποστολακη, προκάλεσε αντιδράσεις εντός ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dailypost.gr, με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά γινόταν λόγος για έντονη δυσαρέσκεια, με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται υπουργός σε κυβέρνηση της ΝΔ ένα πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν εκείνη η κυβέρνηση έστησε μια δικαστική υπόθεση (Νοβαρτις) κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Υπενθύμιζαν επίσης ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης διαδέχθηκε τον Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Facebook Comments