Βερναρδάκης: «Ζητώ συγνώμη από την Κεραμέως- Ήταν άστοχο»

13 mins read

«Άστοχο» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης το σχόλιο που έκανε για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή το τελευταίο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, καθώς την παρομοίασε με τη γνωστή Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Χρ. Βερναρδάκης σε ανάρτηση που έκανε στο TikTok διερωτάται αν «είναι η Νίκη Κεραμέως η Πισπιρίγκου της Παιδείας», στο ευρύτερο σχόλιο που έκανε για να στηλιτεύσει το τελευταίο της νομοθέτημα, το οποίο μεταξύ άλλων ανοίγει την πόρτα για την είσοδο ιδιωτών στην περιουσία του ΑΠΘ.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο βουλευτής απέσυρε το βίντεο και με σημερινή του δήλωση ζητά «συγγνώμη» απ’ την υπουργό, αλλά επισημαίνει ότι «η πολιτική κριτική του ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Συγκεκριμένα ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει στη δήλωσή του:

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο.

Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ.

Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Η αντίδραση της Ν.Δ.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τι θέση θα πάρει», έγραψε στο Twitter η υπουργός.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας».

Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής  δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα