Αγωγές κατά Μητσοτάκη από τους “ανεξάρτητους” που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τον Ζουράρι, η Παπακώστα!

8 mins read

Ο Κώστας Ζουράρις και η Κατερίνα Παπακώστα ανήκουν στους έξι πρόθυμους βουλευτές που με επιστολή τους στον πρωθυπουργό έχουν καταστήσει σαφές ότι θα στηρίζουν κάθε νομοθετική του πρωτοβουλία στη Βουλή, εξασφαλίζοντάς του έτσι την πλειοψηφία των 151.
Εκτός αυτού όμως από σήμερα έχουν άλλο ένα κοινό: Στρέφονται δικαστικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο ένας το ανακοίνωσε προχτές με Ζουραρικού τύπου ύβρεις από βήματος της Βουλής (“αχροδεξιός, μαξιλάκας, υποπόδιο των ποδιών μου”), η άλλη το ανακοίνωσε σήμερα με πιο υπουργικό στυλ:
“Θα καταθέσω αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στοχοποίησή μου. Η αγωγή θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο. Στο όνομα αυτής θέλω να υπηρετηθεί ξανά ο θεσμός του βουλευτή”.
Η Κατερίνα Παπακώστα υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “εκτρέφει το αβγό του φιδιού” κι ότι η ίδια έφυγε από τη ΝΔ επειδή συγκρο΄θστηκε με την ακροδεξιά, εννοώντας προφανώς τη διαγραφή της επειδή ζήτησε να αποπεμφθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Το ερώτημα είναι πώς η Κατερίνα Παπακώστα δε σκέφτηκε τόσα να καταθέσει μια αγωγή σε αυτούς που την αποκαλούσαν, ως υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά, μέλος μιας κυβέρνησης “υπαλλήλων της Μέρκελ”, για να θυμηθούμε έναν μόνο από τους “μηνύσιμους” χαρακτηρισμούς της αξέχαστης εκείνης εποχής.

Facebook Comments