Αιχμές Καλογήρου κατά ‘Ενωσης Εισαγγελέων

14 mins read

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου επιχείρησε να υποβαθμίσει και να απαξιώσει την ανακοίνωση που έβγαλε η ‘Ενωση Εισαγγελέων με την οποία ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους νέους κώδικες.

«Λυπάμαι για τη δημόσια τοποθέτηση της ένωσης  εισαγγελέωνΔεν ξέρω πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά αυτής της ανακοίνωσης και ποια είναι η άποψη του «σώματος» των εισαγγελέων» είπε  ο κΚαλογήρου αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η ένωση εκπροσωπεί τους εισαγγελείς όλης της χώρας.

Ο κΚαλογήρου συνέχισε λέγοντας:  « Η Ένωση Εισαγγελέων  δεν μένει μόνο σε παρατηρήσεις αλλά κάνει και υποδείξεις για το νομοθετικό έργο καθώς μας καλεί να το αποσύρουμεΘυμάμαι πόσο συγκινήθηκε η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος και ζήτησε την αλλαγή του κώδικα όταν συνελήφθη μια καθαρίστριαΑπέναντι σε όλο αυτό πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένες εξηγήσειςΈρχεται σήμερα η Ένωση Εισαγγελέων και καταγγέλλει τιΌτι θέλει η κυβέρνηση να αρχειοθετήσει υποθέσειςΛυπάμαι γιατί είχα καλή σχέση με όλες τις ενώσεις και δώσαμε λύσεις για την επούλωση των πληγών που δημιουργήθηκαν από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς».

Νωρίτερα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στην ανακοίνωση της ανέφερε ότι οι διατάξεις  των νέων κωδικών  θα επιφέρουν «παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεωνμε τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας αλλά και καλλιέργειας ευλόγου αισθήματος ατιμωρησίας στα θύματα εγκληματικών πράξεων».

Ο κΚαλογήρου επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν συμμετέχουν στην σημερινή διαδικασία του κοινοβουλίου.

«Η αντιπολίτευση δεν αναλαμβάνει  την δημοκρατική και κοινοβουλευτική ευθύνη σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση και οι απόντες παίρνουν δικαίωμα να δημιουργήσουν παιχνίδια σκοπιμότητας μετά την ψήφιση των κωδίκωνΘα μιλούν  με σεβασμό για τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών αλλά θα λένε ότι υποτάχθηκαν σε σκοπιμότητες της κυβέρνησης και θα εμφανίζονται αμείλικτοι  σε αυτή την πρωτοβουλία και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΑυτό είναι το μεγάλο πολιτικό παιχνίδι».

Facebook Comments